Home » Beauty » Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Één blik zegt meer dan duizend woorden… Wenkbrauwen zijn een belangrijk middelpunt van het gezicht! Mooi gevormde wenkbrauwen dat wil toch iedere vrouw? Steeds meer vrouwen kiezen naast het shapen van hun wenkbrauwen ook voor om hun wenkbrauwen te verven. En dat zorgt voor nóg mooiere resultaten. Wil jij ook Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf? Ik leg je vandaag stap voor stap uit hoe en wat de voordelen zijn van het gebruik van wenkbrauwverf.

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Voordat ik mijn wenkbrauwen liet behandelen met semi permanente make-up maakte ik om de 6 weken gebruik van de Refectocil verf. Ze hebben een enorm uitgebreid assortiment qua kleur en er is altijd wel een kleur die past bij jouw huid- en haarkleur. Ook is het mogelijk om de kleuren zelf te mengen tot je de gewenste kleur hebt. Aangezien mijn wenkbrauwen dus al donker en vol zijn van kleur verven we vandaag de wenkbrauwen van mijn schoonzusje Fethiye. Die van zichzelf al mooie wenkbrauwen heeft, maar zonder te epileren een wat duidelijkere wenkbrauwvorm wou.

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Fethiye epileert haar wenkbrauwen niet, maar met het verven van je wenkbrauwen worden er geen haartjes verwijderd. Handig voor de ladies onder ons die hun wenkbrauwen niet willen of mogen epileren. Op het moment dat je de wenkbrauwen in vorm verft vallen de lichtere verdwaalde haartjes minder op. Er wordt vaak voor net wat lichte kleur gekozen die lijkt op de haarkleur om een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw kleur, vorm en dikte te verkrijgen.  Je ziet dan ook direct resultaat. Eén van de voordelen van Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil is dat je niet meer elke dag je wenkbrauwen hoeft bij te tekenen met potlood of poeder en het minimaal 6 weken blijft zitten!

De voordelen van Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil

 • Je hoeft je wenkbrauwen niet te epileren om een mooie wenkbrauw shape te creëren.
 • Heb je lichte ogen? Dan komen je ogen veel mooier naar voren als je wenkbrauwen wat donkerder zijn.
 • Lichte wenkbrauwen? Het maakt je wenkbrauwen donkerder.
 • Dunne wenkbrauwen? Het maakt je wenkbrauwen voller.
 • Nieuwe haarkleur? Je kunt je wenkbrauwen in een bijpassende kleur verven.
 • Je hoeft niet meer dagelijks je wenkbrauwen bij te tekenen of in te kleuren.
 • De wenkbrauw verf blijft minimaal 6 weken zitten.

Stappenplan wenkbrauwen verven

1. Als eerste maak je je wenkbrauwen schoon. Dit kan je doen met alcohol of met een make-up remover.

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

2. Breng met een wattenstaafje vaseline of beschermingscrème aan om je wenkbrauwen heen. Dit zorgt er voor dat de dons- of verdwaalde haartjes niet per ongeluk meeverft.

3. Zet het mengbakje klaar en doe 2 centimeter (ongeveer) Refectocil verf in het bakje. Doe er ongeveer 6 druppels 3% waterstofperoxide bij. Je doet altijd drie druppels per 1 cm verf.


4. Meng alles goed door elkaar met een kwast of wattenstaafje tot een egale verf.

5. Vervolgens breng je de verf aan op je wenkbrauwen. Volg de vorm van je gepileerde wenkbrauwen of vorm zelf de gewenste shape met de verf die je net hebt gemengd. Vul de hele wenkbrauw in met de wenkbrauwverf.

quote


Mocht de verf toch per ongeluk buiten de gewenste wenkbrauwvorm terecht zijn gekomen?
Dan kun je de overtollige verf verwijderen met een nat gemaakt wattenstaafje.data-imagelightbox="g">

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf
6.
 Laat de wenkbrauwverf 5 – 10 minuten inwerken. De inwerk tijd van de verf is afhankelijk van de kleurintensiteit die je wenst. Letop! Het is belangrijk om beide wenkbrauwen even lang in de verf te laten zitten, anders krijg je kleurverschil. Wat ik zelf handig vind is om een timer te gebruiken per wenkbrauw, maar je kunt ze natuurlijk ook allebei tegelijk doen.

7. Als je de wenkbrauwverf lang genoeg hebt laten inwerken maak je een wattenschijfje nat met water en veeg je de verf van je wenkbrauwen af. Zit het ergens niet goed? Doe dan wat hydrofiele olie of antiroos shampoo om een wattenstaafje om de verf eraf te halen boenen.

8. Het resultaat een goed dekkende, wekenlang houdbare tint die licht en waterbestendig is.

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf

Kan het verven misgaan?

Natuurlijk kan het verven misgaan. Maar eigenlijk is dit het resultaat van je eigen kunnen. Als je zelf niet kiest voor de juiste vorm van je wenkbrauw dan ziet het eindresultaat er ook veel minder mooi uit.

Mijn kleur zit er niet bij, wat nu?

Door de verschillende kleuren van Refectocil wenkbrauwverf te mengen is het mogelijk je eigen kleuren te maken. De enige kleur die zich niet laat mengen is Blond nr. 0.

De verf pakt niet goed op mijn wenkbrauwen en nu?

Met Refectocil Blond nr. 0. kun je je wenkbrauwen lichter maken, zodat je later met een kleur naar keuze kan verven.
Hierdoor creëer je nog meer kleurmogelijkheden!

Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil? Dan is dit een handige starterskit om in huids te halen Refectocil wenkbrauw en wimper starterskit. Hij kost € 23,20.
De wimper- en wenkbrauwverf van RefectoCil is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en verkrijgbaar in een tube van 15 ml vanaf € 8,75

Zou jij Zelf je wenkbrauwen in model verven of kleuren met Refectocil wenkbrauwverf?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

15 Reacties

 1. juli 31, 2017 / 10:14 am

  Ik gebruik zelf Beautylash om het zelf te verven, daar zitten minder schadelijke stoffen zoals waterstofperioxide in. Ideaal met mijn gevoelige huid. Deze verf pakt wel goed op jouw wenkbrauwen. Mooi!

 2. juli 31, 2017 / 10:23 am

  Ik zou het best spannend vinden om het zelf te doen. Het resultaat is mooi geworden. Goede tip ook om daarna pas te epileren

 3. juli 31, 2017 / 11:07 am

  Klinkt zeer goed en vooral dat het 6 weken blijft zitten. Alleen zou het niks voor mij zijn.

 4. juli 31, 2017 / 12:27 pm

  Wauw het eindresultaat is echt heel mooi! Ik heb het een keertje met producten van Soligne gedaan. Deze was helaas iets te donker. Maar na een paar dagen werd het steeds meer mijn kleur.

 5. juli 31, 2017 / 1:41 pm

  ik heb het nog nooit gedaan en zou het zelf ook niet zo snel doen denk ik. dit resultaat vind ik ook niet super, maar dat is mijn mening. ik las gisteren een review over de wunderbrow die 1-2 dagen blijft zitten en daar was ik wel enthousiast over eigenlijk 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 31, 2017 / 9:45 pm

   Hi Mieke, mag ik vragen waarom je het resultaat niet super vind. Ben er gewoon oprecht benieuwd naar?

 6. juli 31, 2017 / 4:05 pm

  Ik durf dit dus nog steeds niet thuis haha. Maar het resultaat is echt heel mooi!

 7. juli 31, 2017 / 5:15 pm

  Wauw, wat is het mooi geworden! Ik heb de wenkbrauwen van een vriendin van mij een keer geverfd en nu is het op. De volgende keer ga ik dit product eens bij haar proberen!

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 31, 2017 / 9:46 pm

   Leuk Sofie, moet je zeker eens doen:) ben benieuwd hoe het bevalt…

 8. augustus 1, 2017 / 8:57 am

  Vind het resultaat erg mooi! Heb dit nog nooit gedaan, maar ga het zeker eens proberen x

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 2, 2017 / 12:41 pm

   Wat leuk om te horen dat ik je met het artikel toch heb overgehaald om het eens te gaan doen. Ik hoop dat het je goed bevalt en zo niet, dan heb je het maar mooi geprobeerd toch?

 9. augustus 2, 2017 / 10:50 pm

  Wat stoer dat je dit gewoon zelf hebt gedaan. Ik laat het altijd doen (ben niet zo handig) en vind mijn wenkbrauwen dan altijd zoveel mooier!

 10. mascha
  september 1, 2020 / 12:17 am

  welke kleur van refectocil is hier in het voorbeeld gebruikt?

  • Mariëlle
   Auteur
   september 6, 2020 / 7:58 am

   Het is inmiddels al een tijdje gelden, maar volgens mij was dit de natural brown. Meestal mix ik een zwart en bruin met elkaar, omdat ik zelf een wat donker bruine kleur heb. Dat kan ook gewoon:)

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: