Home » Moederschap » Wij gebruik de babyfoon luvion essential

Wij gebruik de babyfoon luvion essential

babyfoon luvion essential foto met olifant knuffel

De tijd vliegt voorbij en zayn is bijna 8 maanden! Ik weet nog toen onze nieuwe babyfoon binnen kwam, wat waren we er blij mee! We gebruiken de luvion essential en we zijn best verrast door het mooie scherm (scherp beeld en lekker groot) en de functionaliteiten. Ik vertel je graag meer over onze nieuwe babyfoon van Luvion, lees je mee?

babyfoon luvion essential

We hebben gekozen voor het merk Luvion

Het is zo geruststellend en fijn als je kunt vertrouwen op de juiste en vooral veilige apparatuur. Naast veiligheid staat ook comfort hoog op ons lijstje. Als kersverse ouders moet je het jezelf comfortabel maken, door de juiste baby producten aan te schaffen. De periode na de geboorte is al intensief genoeg, daarom is het een fijne gedachte wanneer je je geen zorgen hoeft te maken of je je kindje wel hoort. Je kunt op elk gewenst moment naar de kleine kijken en genieten van zijn aanwezigheid. Zelf hadden we nog geen babyfoon voor in onze babykamer, aangezien Zayn ons eerste kindje is. Maar we hoorden wel van andere ouders lovende berichten over Luvion.

Bekijk ook: DIY maathangers babykast

Wat wij erg fijn vinden aan de luvion essential als babyfoon is dat je je jouw kindje ook echt scherp ziet in het donker. Wel een fijn idee, zeker wanneer het nog erg klein is. Deze babyfoon beschikt namelijk over een infrarood led lampje, zodat de camera ook ’s nachts goed werkt. En het led scherm kun je qua helderheid aanpassen, zodat je nachts niet wakker wordt van het felle licht. Je kunt je kleintje goed horen. Zelfs zo goed dat we de babyfoon op de zachtste stand zetten met slapen, want wakker worden van ieder geluid is natuurlijk ook niet fijn. Wat ook erg prettig is aan deze babyfoon, is dat de essential ook beschikt over een functie waarmee je kunt terug spreken. Zo kun je jouw kindje gerust stellen wanneer dat nodig is.

babyfoon luvion knoppen en functionaliteiten

De babyfoon luvion essential

Je kunt bij de Luvion een drietal slaapliedjes opzetten. En het mooie is, dat als je baby moeite heeft met in slaap komen, kan dit zelfs kan op afstand. Ook zit er een nachtlampje in, om je kindje in het donker gerust te stellen.

Maar eigenlijk hebben we hebben voor deze babyfoon gekozen, omdat er nog meer handige functionaliteiten opzitten voor kersverse ouders. Zo kun je de camera in- en uitzoomen, wanneer je je baby wat beter wilt zien. Zit er een thermometer in de babyfoon voor de temperatuur. Zo ben je ervan verzekerd, dat het nooit te koud of te warm is in de slaapkamer van je kindje.

En ook kun je de voedings– of slaaptijden instellen. Handig, wanneer je hongersignalen van je pasgeboren baby nog niet helemaal herkent, of wanneer je de slaap- en voedingstijden ergens wilt bijhouden.

Een ander ding waar wij van tevoren over nagedacht hebben is of de babyfoon gemakkelijk uit te breiden is met extra camera’s. En als je meerdere camera’s wilt gebruiken is een groot scherm ook wel handig (13,5 inch). Bijvoorbeeld bij een eventueel tweede kindje, of wanneer we visite hebben van andere kindjes alles goed kunnen zien. We gebruiken de babyfoon niet vaak voor kindjes die op visite komen, maar toch is het goed dat deze babyfoon over de functionaliteit beschikt om extra camera’s eraan te kunnen koppelen. Je kunt maar beter van alle gemakken voorzien dan achteraf weer een hoop geld eraan te moeten uitgeven.

babyfoon luvion essential

Hoe gebruikten we de babyfoon van Luvion?

Vanaf het moment dat Zayn 3 maanden oud is, slaapt hij op zijn eigen kamer. Dit moment voelde voor ons goed, maar het is een persoonlijke keuze of je ervoor kiest om dit op een eerder of later moment te doen. Vanaf deze ‘mijlpaal’ gebruikten we de babyfoon.

In het begin was ik bang dat ik Zayn niet zou horen, maar al snel voelde ik mij meer vertrouwd bij deze stap en keuze. Ik denk dat de meeste ouders zich hier wel in herkennen. Maar hier heeft de babyfoon zeker een belangrijke rol in gespeeld. Ook overdag probeerde we Zayn op zijn eigen kamer te laten slapen, zodat hij een eigen slaaproutine kon ontwikkelen. Helaas ging en gaat dit nog steeds niet altijd even goed, maar we blijven het proberen. Het is wel fijn om soms beneden even te kunnen koken, het huishouden te doen of even te kunnen genieten van me-time.En ondertussen even spieken of Zayn al wakker is.

Iets waar we veel profijt van hebben is het meenemen van de babyfoon, wanneer we op visite gaan naar familie of vrienden. In het begin vergaten we hem nog wel eens, maar al snel zit hij in je routine. Op zich was dit geen probleem, want Zayn sliep toch alleen maar in mijn armen als we ergens anders waren. Maar nu hij wat ouder is, vind ik het een fijn idee dat hij in een campingbedje kan liggen of in een bedje van één van de andere kinderen die niet slaapt. Deze babyfoon mag dan echt niet ontbreken en is als je het mij vraagt ook echt onmisbaar. Weliswaar op afstand, maar het voelde een stuk dichterbij. De babyfoon heeft ons tot nog toe zorgeloze uren gegeven en pas wanneer je een goede babyfoon hebt besef je hoe belangrijk zo’n babyfoon wel niet is.

Prijs en verkrijgbaarheid

We zijn erg positief over de babyfoon en hebben er tot nu toe hele goede ervaringen mee.

De Babyfoon Luvion Essential is verkrijgbaar vanaf €119,50

Ben jij nog opzoek naar een babyfoon? Of heb je al een babyfoon in je bezit? En zo ja, welke gebruik je dan en waarom?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

  1. juni 28, 2020 / 3:30 pm

    Wij zijn ook helemaal fan van Luvion! Top-merk!

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: