Home » Food » Desserts » Tiramisu zonder alcohol

Tiramisu zonder alcohol

Tiramisu zonder alcoholIk weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op Tiramisu zonder alcohol! Je kunt lekker variëren met dit basis recept, maar ik maak vandaag de traditionele variant.

Wil je de Tiramisu zonder alcohol mooi presenteren, dan kun je hem maken in een rond bakblik, zodat hij op een echte taart lijkt. Maar je kunt het ook een in een glazen vierkante schaal doen of in kleine ronde glaasjes.

Benodigdheden Tiramisu zonder alcohol

  • 250 ml Slagroom;
  • 250 gr Mascarpone of Philadelphia kaas;
  • 50 gr Basterdsuiker;
  • 1 of 2 zakjes klopfix;
  • 100 ml Sterke koffie (liefst gezet met een percolator);
  • 1 pak lange vingers;
  • Cacaopoeder

Bereiding Tiramisu zonder alcohol

Neem een mengkan, voeg hier 25 gram basterdsuiker, 250 milliliter slagroom en een zakje klopfix aan toe. Klop dit met een staafmixer op. Neem een andere mengkom en meng hierin de 250gr mascarpone, 25 gram basterdsuiker en 3 eetlepels koffie. Spatel nu voorzichtig beetje bij beetje het slagroommengsel door het mascarpone/koffie mengsel.

Pak de lange vingers uit en haal deze stuk voor stuk door het koffiemengsel. Pak het ronde bakblik en verdeel de langevingers over de bodem. Doe nu de helft van het mascarpone mengsel verdelen over het bakblik en smeer dit uit over de lange vingers. Bestrooi vervolgens met cacao en herhaal dit nog een keer. Je eindigt met een laag room. Ook deze bestrooi je weer met cacao.

Druk het mengsel goed aan en dek het af met een folie, zodat het niet oud wordt. Laat deze minimaal 3 uur in de koelkast rusten. Zelf vind ik hem lekkerder na 5 uur in de koelkast te hebben gelegen, maar dat is persoonlijke smaak.

TIP: Je kunt natuurlijk ook variëren met dit recept door tussen het kaasmengsel frambozen, aardbeien of kersen te doen. Zo heb je elke keer een andere soort Tiramisu.

Wat vind jij van dit Tiramisu recept zonder alcohol? Ga jij het uitproberen of heb je een lekkere variatie hierop? Let me know

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Volg:

4 Reacties

  1. juni 28, 2016 / 9:28 am

    Oohh eindelijk! Ik ben niet gek! Ik ben ook dol op tiramisu maar niet op de door alcohol sompig geworden bodem. Ook de alcohol zelf vind ik niet lekker. Als ik dit hardop zeg word ik altijd voor gek verklaard! Maar ik ben duidelijk niet de enige? Yeah! ? Ik ga je recept opslaan en zeker een keer maken. Eerst op vakantie naar het land waar dit heerlijks vandaan komt. Ciao!

    • facebook-profile-picture
      Mariëlle
      Auteur
      juni 28, 2016 / 8:06 pm

      Nee ik ook niet! Vandaar de alcohol vrije variant en nu kunnen de kids ook gewoon mee eten??

  2. juni 29, 2016 / 11:26 am

    Klinkt lekker! Ik lust alleen geen koffie dus maak mijn tiramisu altijd met chocolademelk, echt een aanrader. Heerlijk! Ook maakte ik laatst een super zomerse tiramisu met aardbeien, ook zo lekker! 😀

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: