Home » Lifestyle » Tips voor het kiezen van de juiste bank

Tips voor het kiezen van de juiste bank

kiezen van de juiste bank

De bank die je in de woonkamer hebt staan, is bepalend voor de stijl van je interieur in je huis. Wanneer mensen voor de eerste keer bij je op visite komen, is dit toch wel de eyecatcher in je interieur die de smaak bepaald.

Het kiezen van de juiste bank

Heb je al een bank staan waar je ontevreden mee bent? Of ga je voor het eerste op jezelf wonen of verhuizen? Dan wordt het tijd om een bank uit te zoeken die past bij jouw smaak en interieur! Door het grote aanbod aan banken, kan je alle kanten op! En juist dát maakt het kiezen van de juiste bank erg moeilijk…

Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor verschillende banken? Neem dan eens een kijkje bij deze collectie banken!

Denk bijvoorbeeld aan de grootte, vorm en het type materiaal van de bank. Allemaal belangrijke aspecten, waar je aan moet denken. Maar wees gerust! In deze blog ga ik jou verder helpen, bij het kiezen van de juiste bank!

kiezen van de juiste bank - welke kleur?

#1: Welke kleur?

Er zijn veel opties wanneer het op kleur aankomt. Gebruik je een accentkleur in je interieur die vaak veranderd? Of hou je juist één soort interieurstijl aan?

Kleuren kunnen elkaar namelijk versterken. Denk aan warme en donkere kleuren. Heb je bijvoorbeeld een erg donkere vloer, dan is het ‘t mooist om te kiezen voor een lichtere bank. Deze zijn dan in kleurcontrast met elkaar. Ben je meer opzoek naar warmte dan zou je juist kunnen kiezen voor een warme rode of bruine kleur.

taupe kleur bank

Wanneer je vaak je interieur verandert

Verander jij je interieur vaak? Dan is het handig als je een bank in een neutrale kleur hebt. Denk aan; wit, beige, zwart, grijs, antraciet of taupe kleur.

Saai? Dat hoeft een neutrale kleur bank helemaal niet te zijn! Door te werken met verschillende kleuren, stoffen, kussen of plaids. Zo maak je er toch een spannend geheel van!

modulaire bank

Wanneer je een vaste kleur en interieurstijl aanhoudt

Hou je eigenlijk altijd een vaste kleur aan in je interieur? Ga dan eens voor een gewaagdere uitgesproken kleur. Denk aan blauw, groen, rood of bijvoorbeeld donkerpaars. Bedenk wel dat kleur onbewust een effect op ons heeft. Zo pept rood je juist op. Terwijl groen en blauw juist rustgevend zijn.

Kleuren zijn bij uitstek trendgevoelig. Het kan leuk zijn om te kijken naar de kleuren die op het moment in de mode zijn. Maar deze mode gaat ook weer voorbij. In tegenstelling tot je persoonlijke voorkeur die niet snel slijt.

bank kleur en materiaal stalen

#2: Welk materiaal?

Het type bekleding of materiaal hebben een grote invloed op de uitstraling van de bank. En kunnen daarnaast nog is sterk afhangen van je gezinssamenstelling.

type bank bekleding met kinderen

Kinderen of huisdieren?

Ben je alleen, heb je kinderen of huisdieren? Kies dan voor een bekleding soort waarop vlekken en haren makkelijk te verwijderen zijn. Zoals bijvoorbeeld een chique leren bank.

Natuurlijk kun je ook gaan voor een stoffen bank en deze laten impregneren. Alhoewel een geïmpregneerde bank toch minder mooi zal blijven, dan een bank waar je zo alle vlekken af veegt.

Alleen of met partner?

materiaal bank

Ben je alleen of samen met een partner? Dan kun je best kiezen voor een hippe stoffen bank.

En als je hem styled met vrolijke gekleurde sierkussens, heb je gelijk weer een andere look.

#3: Welke vorm?

Welke type vorm het beste past bij jou en je huis? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan: de hoeveelheid ruimte, de rest van je interieur en jouw/jullie eigen levensstijl!

hoekbank

Zo kiezen veel gezinnen voor de lekker grote hoekbank. Omdat je hier gezellig met z’n allen een film op kunt kijken. Maar je kunt ook kiezen voor een mooie 3-zitbank of 2-zitbank. En bijvoorbeeld een leesstoel.

Daarnaast heb je ook banken met een ‘extra functie’. Ze zijn niet alleen gemaakt om op te zitten, maar ook om te slapen. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank. Handig wanneer je een kleine studentenkamer hebt. Of als je vaak logees krijgt.

Als we het hebben over het formaat is niet alleen de oppervlakte van je woning belangrijk. Ook de stijl van je interieur speelt een belangrijke rol. Stel je hebt een hoop kleine meubilair elementen in je woning staan. Dan zou het er gek uitzien om een grote hoekbank neer te zetten. Natuurlijk is niks onmogelijk. Maar een eenvoudige tweezits hoekbank of een longchair zijn dan een betere keus.  

Heb je een minimalistisch ingerichte woning? Dan staan grote banken of hoekbanken ideaal!

beste bank

#4: Hoeveel plek heb je voor een bank?

Een belangrijke vraag is Welk formaat bank past in jouw inrichting? Een bank neemt sowieso een groot gedeelte van de ruimte in beslag. Maar er is niets zo vervelend als een bank die de hele ruimte opvult. Waardoor er geen andere meubels meer passen. Het is handig om wat loopruimte over te houden. Hierbij geld bij het kopen van een bank: Meten = Weten!

Zo kun je dus gaan voor een grote hoekbank. Maar heb je minder ruimte? En wil je toch voldoende zit plek? Dan is de modulaire bank een goede optie!

Kan je je inrichting echt niet inbeelden met de nieuwe bank? Dan kun je ook altijd nog een mal maken ter grootte van de bank. Teken de grootte van de bank uit op papier. Plak dit aan elkaar en leg deze op de grond. Nu heb je een goed beeld van de grootte die de bank inneemt.

inspiratie bank kopen

Inspiratie

Het uitzoeken van een passende hoekbank is niet altijd eenvoudig. Soms is het lastig in te schatten, of ontbreekt simpelweg de inspiratie. In zo’n geval kun je natuurlijk langs een woonwinkel gaan. Of bladeren in woon- en interieurmagazines. Het makkelijkste vind ik zelf het bekijken van websites op internet die mij inspiratie bieden.

Uiteindelijk is een bank een grote aankoop. Maar als centraal punt in de woonkamer, wel een bepalende factor in de totale uitstraling van je interieur. Met deze tips voor het kiezen van de juiste bank, weet ik zeker dat jij de bank van je dromen kunt uitzoeken!

Had jij moeite met het kiezen van de juiste bank?
En wat voor bank heb je nu staan?


Meer interieur artikelen lezen?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

  1. december 19, 2019 / 9:42 am

    We hebben talloze websites met meubilair bekeken, en een hele rits toonzalen bezocht. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de oude bank over te laten trekken. Het is zo’n onverwoestbaar recht-toe-rechtaan-exemplaar uit de jaren vijftig. Niet kapot te krijgen. Hij ziet er nu weer als nieuw uit. Ze hebben ook iets aan de vulling gedaan dus hij zit ook weer lekker hard.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: