Home » Persoonlijk » 25 food vragen tag

25 food vragen tag

Vandaag heb ik een tag voor jullie, de 25 food vragen tag bedacht door Pauline van Paulines keuken. Omdat ik een echte foodie ben, leek het me leuk om deze in te vullen. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan lekker met me mee…

bananenbrood

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik ben gek op een boterham met kaas, deze eet ik meestal als ik snel de deur uit moet. Heb ik wat meer tijd? Dan ga ik voor een kommetje havermout met banaan, cacao en sojamelk. Of en stukje bananen brood, heerlijk!

Turkse koffie zelf maken + hotspots in Istanbul

Hoe drink je je koffie?

Ik hou van sterke koffie met een toefje melk. En zo nu en dan een Turks kopje koffie ook wel Kahve genoemd. Deze smaakt toch wel wat verschillend van de Nederlandse koffie die wij gewend zijn. Je houdt ervan of juist niet.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Zalm met rode uien en kappertjes, een zelf gebakken omelet of geitenkaas met honing en walnoten.

Rode linzensoep (Mercimek çorbası)

Soep of salade?

Oeh dit vind ik een lastige vraag… Ik hou heel erg van soep en eet dit graag als voorgerecht. Vooral Mercimek Çorbasi staat bij mij hoog op het favorieten lijstje.

Als we het hebben over nederlandse soep, dan is erwtensoep mijn nr1. Anderzijds ben ik erg gek op lunchsalades, maar je maakt mij niet blij met salade voor het avondeten.

Wat is je favoriete kookboek?

Eigenlijk heb ik geen favoriete kookboek, ik kook namelijk nooit uit boeken. Erg onhandig en dan krijg je een standaard recept. Ik ben fan van oma’s en moeders recepten die van hand op hand worden doorgegeven, zodat je een authentiek recept krijgt. Maar als ik echt een kookboek moet aanwijzen, dan kies ik die van Jamie Oliver – 5 ingrediënten.

Tomaten plaat pizza

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dan zou ik zeggen nooit meer zoet. Ik weet dat veel mensen dit zich niet kunnen voorstellen, maar ik ben gek op hartig eten! Een heerlijke plaat pizza of pastei daar maak je me echt blij mee. Nee, voor mij geen taart of muffins die geef ik door aan mijn man.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dat is makkelijk! Suriname. Ik ben gek op Turks eten, daar niet van… maar Surinaamse recepten, die maak ik het liefst! Een heerlijke saoto soep, tjauwmin of moks a lesi (rijst met van alles) ik ben er gek op!

Wat is je favo foodfilm?

Dat is Chef! Deze film gaat over chef Carl, die werk in een chique restaurant, waar hij zijn geduld verliest. Vervolgens wordt hij ontslagen en gaat hij terug naar zijn cubaanse roots en maakt hij sandwiches en allerlei andere lekkere gerechten in zijn eigen foodtruck.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Ik ben super gek op pom een creools ovengerecht gemaakt van pomtayer. Maar ook voor surinaamse pastei kun je me wakker maken! Ik verheugde me toen ik bij mijn ouders woonde, dan ook meer op het avond eten tijdens mijn verjaardagsfeest, dan op de taart!

Daarnaast ben ik een super grote sushi fan, dus daar kan je me dan ook echt mee verrassen.

En in het weekend? Dan eet ik graag een pizza bol met dubbel beleg!

Wie is je grootste inspiratiebron?

Dat is met stem op 1 mijn moeder. Ze is van Nederlandse komaf maar kan zo ontzettend lekker surinaams koken! Je zou denken dat een echte surinamer het heeft bereid, als je niet beter zou weten.

Daarnaast kookt ze ook heerlijke indiase gerechten en als je vraagt of ze iets wil uitproberen, staat er voor je het weet iets heerlijks op tafel. Natuurlijk werd er bij ons thuis ook authentiek hollands gegeten. Denk aan boerenkool of een zuurkool ovenschotel. Ze weet aan elk recept haar eigen draai te geven en dit zo te perfectioneren dat het lekkerder smaakt dan het originele recept dat ze dan weer ergens vandaan heeft geplukt.

Zo heb ik een hoop recepten in mijn zelf gemaakte kookboekje staan die namen hebben als ‘opgebakken rijst van mama’. Omdat ik er uiteindelijk ook weer mijn eigen draai aan geef, heb ik vaak meerdere varianten van 1 recept. Allemaal even lekker, maar toch een wereld van verschil als je het mij vraagt.

Thuis koken of uit eten gaan?

Hmmm dit vind ik een lastige vraag. Ik hou van uitgebreid thuis koken, maar niet na een lange werkweek. Dan ga ik het liefst lekker uit eten! Omdat wij van huis uit verwend zijn met lekker eten, is het erg lastig om dit geëvenaard te krijgen in en restaurant. Vaak vind ik dan ook het eten tegenvallen als ik uit eten ga. Daarom kies ik meestal voor sushi als ik uit eten ga. Te veel werk om thuis voor mezelf alleen te maken en lekker even een avondje niks hoeven te doen vind ik heerlijk!

High end of Low profile? Wat is je lievelingsrestaurant?

Heel eerlijk deze heb ik niet! Ik ben meer van de low profile. Maar als ik er toch eentje moet aanwijzen, dan zal dit waarschijnlijk een Indiaas of Thais restaurant zijn. Denk bijvoorbeeld aan Suriya in Utrecht op het Janskerkhof.

Hotspot Meram Burger

Maar je maakt mij ook erg blij met een zelfgemaakte kipburger van Petit restaurant Jackie’s in Kanaleneiland. Niet een zaakje waar je snel naar binnen zal gaan als je het niet kent. Maar als je het mij vraagt moet je hier zijn voor de lekkere zelfgemaakte kipburgers!

Boodschappen doe ik bij…

Verschillende winkels. Sowieso halen wij ons vlees altijd bij een vaste halalslager, waar het vlees echt met liefde wordt gesneden en zelfs gekruid als je het vraagt. Daarnaast halen we boodschappen bij de lidl en de aldi maar ook altijd bij de turkse supermarkt en de toko. Hier vind je namelijk andere groenten dan in de nederlandse supermarkt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Mijn smaak is erg afhankelijke van de mood waarin ik ben en kan per seizoen of jaar verschillen, daarom zou ik zo niet 1,2,3 iets kunnen opnoemen dat ik echt als het lekkerste kan bestempelen.

Cocktail

Wat is je favo cocktail?

Ik ben echt super gek op alcohol vrije cocktails. Zo vind ik de Fruit Explosion cocktail erg lekker, maar ook een mocktail met vers geperst granaatappelsap vind ik heerlijk. Heb ik zelf geen zin om cocktails te maken? Dan ga ik een avondje naar de streetfood club, want ik vind dat ze daar de heerlijkste alcoholvrije cocktail hebben. Overigens is het ook geen straf om hier aan de bar te zitten.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Defenitley George Clooney! Goed uitziende man voor zijn leeftijd en Heston Blumenthal ken ik helemaal niet! Na wat googelen zie ik dat het om een Britse kok gaat. Néh! Geef mij maar George, dan drinken we samen een Nespresso 😉

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een goede massala mix, verse knoflook, verse munt en als het op turkse gerechten aan komt Peterselie ook wel Maydanoz genoemd.

Mijn favo snack is…

Domme vraag… chocolade en alles dat chocolade bevat. I love it!

Wat zit er op jouw pizza?

Tonijn, rode ui en rode paprika met kaas. I love it!Wat lust je echt niet?

Credits: foodmatters

Wat lust je echt niet?

Eigenlijk ben ik een super makkelijke eter, ik lust echt bijna alles. Eén van de weinige dingen waar je me echt niet blij mee maakt is halva. Ik ken Halva in een Turkse maar ook in een Indiaas variant. Beide nagerechten lijken op elkaar bestaan uit een mix van griesmeel, boter en suiker. Please, don’t make me eat this!

Mijn favoriete foodblog is…

Kookmutsjes! Een heerlijke blog waar veel recepten met foto’s per stap worden uitgelegd. Zo kan zelfs iemand die niet van koken houdt de heerlijke recepten bereiden. Maar ok ben ik fan van:
Oh My Foodness, Francesca Kookt, Brenda kooktLiefde voor Lekkers en natuurlijk Paulines Keuken.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb…

Gekookte slakken op een camping in frankrijk. Bah ik zou ze nooit weer willen proeven. Mij te slijmerig!

Wat staat er op je food bucket list?

Met een lepeltje alle bakken in de ijssalon afgaan, maar ik ben bang dat dit er niet in dit leven van gaat komen… Daarnaast zou ik na mijn zwangerschap wel weer een maand suikerloos willen eten. Gewoon, voor de challenge en omdat het natuurlijk gezonder voor je is!

Ik kan niet leven zonder…

Koffie in de morgen en een goede avondmaaltijd. Staat er iets op tafel dat ik niet zo lekker vind of waar ik geen zin heb? Dan kan ik best nog wel eens chagrijnig worden, dus zoek dekking!

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

8 Reacties

 1. april 2, 2019 / 9:45 am

  Leuk om te lezen! Ik heb deze jaren geleden al eens ingevuld.

 2. april 2, 2019 / 11:06 am

  Mijn ontbijt is meestal een simpele boterham met jam. Ik heb niet zoveel met het ontbijt eigenlijk.

 3. april 2, 2019 / 12:27 pm

  Leuke vragen! Ik zou ook echt niet zo snel zonder koffie kunnen. Dat kan ik de hele dag door drinken, warm of koud (hoort een beetje bij het moeder zijn 😉 )

 4. april 2, 2019 / 12:35 pm

  Wat een leuke blog en vragen! Het meeste eten dat je noemt ken ik niet eens, wel zou ik al zoooo lang een keer saoto willen eten. En bah.. die slakken lijken mij ook niks!

 5. april 2, 2019 / 1:45 pm

  Leuke vragenlijst, heb er nu ook stiekem over nagedacht wat ik zou antwoorden, heb wel snel mijn keuzes en favorieten klaar 😀

 6. april 2, 2019 / 9:48 pm

  Leuke vragen! Wat ik zelf echt verschrikkelijk vind is orgaanvlees en champignons.

 7. april 2, 2019 / 10:23 pm

  Wat een leuke tag! Ik ben ook dol op de Turkse keuken. Had vroeger veel Turkse vriendinnen waar ik vaak mocht aanschuiven. Kayseri Manti maak ik zelf 1 of 2 keer per jaar. Heb er nu al weer zin in!

  • Mariëlle
   Auteur
   april 9, 2019 / 6:05 pm

   hmmm heerlijk ik ben ook gek op manti, maar vind het wel een werk om het zelf te maken hoor. Knap dat je dat doet! Ik zou zeggen lekker maken, wat let je?

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: