Home » Food » Hoofdgerechten » Spruiten Quiche recept

Spruiten Quiche recept

Het is buiten guur en donker weer en dat betekend dat het tijd begint te worden om weer wat extra vitamientjes naar binnen te werken om gezond en fit te blijven. En waarin zitten nou meer vitaminen dan in Groenten? En er is één groenten soort waar ik en ook mijn man niet van houden, eigenlijk al vanaf kleins af aan. Spruitjes! Maar sinds ik dit Winterse Spruiten Quiche recept heb klaargemaakt hebben wij onze mening bij gesteld. Spruitjes kunnen best lekkers zijn! Het is alleen net hoe je ze klaar maakt! Dus hou je ook niet van spruitjes of juist van lekker veel groenten? Dan is deze Winterse Spruiten Quiche zeker een recept dat je moet uitproberen!

Benodigdheden voor Winterse Spruiten Quiche

  • 500 gram spruitjes
  • 1 Pak diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 5 eieren
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 theelepels gele wortel
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper naar smaak
  • Quichevorm of lage taartvorm Ø 24 cm
  • bakpapier

Winterse Spruiten Quiche

Bereiding Winterse Spruiten Quiche

Zet als eerste de oven aan op 200°C en verwarm voor. Het duurt meestal een minuut of 5-10 tot de oven is opgewarmd. Ondertussen kook je de spruitjes 5 minuten.

Als de spruitjes klaar zijn giet je ze af en spoel je ze na met koud water.  Het is belangrijk om de spruitjes goed uit te laten lekken! Als je hele grote spruiten hebt, halveer ze dan.

De oven is ondertussen warm dus het is tijd om het bakblik te gaan bekleden met bladerdeeg plakjes. Leg alvorens je daar aan begint een groot stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm, zodat het bladerdeeg niet vast klampt aan de vorm. Bekleed nu de vorm met de bladerdeeg plakjes. Druk de deegranden goed op elkaar, anders krijg je tijdens de bereiding lekkage en dit willen we voorkomen! Om het bladerdeeg goed gaar te laten worden is het belangrijk om met een vork hier en daar wat gaatjes in de deegbodem te prikken.

Verdeel nu de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel hierover de spruitjes en uienringen. Klop de 5 eieren op en voeg hier al kloppend kookroom, kipkruiden, gele wortel, paprikapoeder en peper aan toe. Als laste voeg je de rest van de overgebleven kaas aan het mengsel toe. Giet dit mengsel over de spruitjes. Dek af met een paar stroken bladerdeeg om de Quiche wat te verfraaien en gewoon, omdat het lekker is!

Bak de quiche in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Je kunt hem eten als tussendoortje, gezonde snack of als diner. Is dit toch iets te gezond voor je?
Bekijk dan één van mijn andere recepten.

Ga jij deze Winterse Spruiten Quiche uitproberen?

Opzoek naar meer inspiratie? Wat dacht je van deze Broccoli Quiche ?
Klik om alle recepten te bekijken.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Volg:

1 Reactie

  1. november 9, 2016 / 1:12 pm

    Heerlijk! Helaas lust lief geen spruiten, maar misschien maak ik hem een keer om in te vriezen voor als ik in de avond moet werken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: