Home » Lifestyle » Gezondheid » Selfcare | Tips om lekker in je vel te blijven zitten tijdens stressvolle situaties

Selfcare | Tips om lekker in je vel te blijven zitten tijdens stressvolle situaties

Bional-Stress-Balans voor tijdens stressvolle sitauties

Ervaar jij net als ik op dit moment meer stress als normaal? Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de onzekere tijd en de nieuwe leefregels die we in acht moeten nemen door het Coronavirus. Zelf heb ik het gevoel dat ik teveel ballen in de lucht moet houden. En weet ik niet zo goed, ondanks de vele corona updates waar ik aan toe ben op dit moment. Kort gezegd, ik ervaar meer stress dan normaal. En om die reden heb ik tips om lekker in je vel te blijven zitten tijdens stressvolle situaties. Hoe ik dit doe? Deel ik met je in dit artikel.

De thuissituatie op dit moment? 

Erg hectisch, is het eerste wat in me opkomt als ik dit artikel typ. Met Zayn die niet naar de opvang gaat en begint te rollen door de kamer. Ik ben erg trots dat hij zo goed ontwikkelt, begrijp me niet verkeerd. Maar van die grijpgrage handjes die om de minuut weer iets willen aanraken, waardoor niks meer veilig is… werken niet echt mee als je de hele dag thuis moet werken. Daarnaast ben ik alleen thuis en werk ik ook vier dagen in de week. Ik heb regelmatig meetings of moet collega’s bellen. Mijn man werkt niet thuis, maar op kantoor. Ik sta er dus alleen voor. Of zit eigenlijk. En dan hebben we het nog niet gehad over het huishouden en de grootste uitdaging boodschappen doen…

corona-crisis-als-mama-1

Als ik bovenstaande opnieuw lees, zucht ik diep. Als ik nadenk over de onzekerheid die ik op dit moment ervaar… We weten niet hoelang deze situatie nog gaat duren? En de onrustige gevoelens die vanwege de Coronacrisis heb. Nee, ontspannen met wat ‘Me-time’ is er niet meer bij als je dag in dag uit thuis zit. Vergeet dat uurtje sporten in de sportschool maar, of de fysiotherapeut die mijn rug even losgooit. En dan heb ik het nog niet gehad over gezellig shoppen met vriendinnen of lekker ergens een bakkie koffie drinken. Maar it’s all for the good cause, want alleen door ons allemaal aan deze nieuwe leefregels te houden kunnen we Corona bestrijden.

Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van alle Nederlanders in meer of mindere mate een stressvolle situatie of mentale druk ervaart. Zeker in deze onzekere tijd met betrekking tot het coronavirus en de leefregels die we in acht moeten nemen ervaren we dit nog meer dan normaal. Een klein beetje stress houdt ons alert en gezond, maar een teveel hiervan doet ons zowel geestelijk als lichamelijk geen goed. Tijd om dus extra goed voor jezelf te zorgen en lief te zijn voor jezelf.

Poke Bowl-1

Gezond blijven eten

Je hebt al snel de neiging als je de hele dag binnen zit om te gaan snaaien. Omdat je gewoon weg niks te doen hebt. Of om jezelf te gaan belonen met eten. Maar dat is niet zo verstandig.

Natuurlijk kun je best af en toe wat lekkers eten. Maar lekker hoeft niet persé ongezond te zijn. Neem nou bijvoorbeeld deze Poke Bowls. Die kan je prima eten als lunch. Of ga bijvoorbeeld eens voor een gezonde salade.

Voldoende bewegen

Voldoende bewegen in deze stressvolle situatie tijdens de quarantaine is best een uitdaging. Zeker wanneer je nog kleine kinderen hebt waar je de hele dag op moet letten. Probeer tijdens de lunch lekker een flink stuk buiten te wandelen. Of geniet als de kids op bed liggen van een heerlijke ontspannen Yoga sessie.

Heb je nog wat budget over? Schaf dan een crosstrainer of een hometrainer aan voor thuis. Zet je favoriete netflix serie op en voor je het weet heb je er zo een halfuur op zitten!

Bional Stress Balans

Naast al deze tips, heb nog een laatste tip voor je! En dat is het slikken van een supplement in stressvolle situaties. Zelf neem ik deze Bional Stress Balans capsules. Ze maken me minder stressgevoelig, ondersteunen het energieniveau, ontspannen en stellen gerust. Daarnaast verbetert het ook nog is je concentratie. Het helpt mij om het stressgevoel wat te kunnen afvlakken.

Lees ook: Tips tegen vermoeidheid

Bional-Stress-Balans voor tijdens stressvolle sitauties

Een capsule bevat een combinatie van drie kruiden, waaronder het Indiase koningskruid Ashwagandha. Dit kruid staat al meer dan 4000 jaar bekend als natuurlijke rustgever. Daarnaast zitten er drie B-vitamines in, Valeriaan en Citroenmelisse. En het is super geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bional Stress Balans is te krijgen bij o.a. Etos.

Wat doe jij om lekker in je vel te blijven zitten tijdens deze stressvolle situatie?

disclaimer
Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: