Home » Food » zelfgemaakte tonijnsalade

zelfgemaakte tonijnsalade

zelfgemaakte tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Je kunt tonijn salade op verschillende manieren bereiden. Lekker op een cracker, toastje, broodje of bagel. Je hoeft alleen wat ingrediënten door elkaar te mengen en klaar is je homemade tonijnsalade. Echt, na dit recept heb je geen excuses meer om kant-en-klare tonijnsalade te kopen 😉. Ik geef je vandaag mijn zelfgemaakte tonijnsalade recept.

zelfgemaakte tonijnsalade

Waarom ik zelf zo gek ben op zelfgemaakte tonijnsalade? Ik zei het al eerder, het is makkelijk te maken en bevat een bron van proteïne. Het fijne is dat je het zo gezond of ongezond kunt maken als je zelf wilt. Dit hangt af van de ingrediënten die je erin stopt. Ik bereid mijn zelfgemaakte tonijnsalade met onderstaande ingrediënten.

Benodigdheden

  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • mayonaise
  • suiker (zelf doe ik het zonder suiker, maar met is wel het lekkerste)
  • Peterselie of bieslook of allebei 🙂
  • Citroensap

Bereiding

Ontdoe de uit van zijn jasje en snipper deze in kleine stukjes. Was de peterselie en bieslook en knip deze met een schaar fijn. Je kunt het ook fijn snijden met een mesje, maar ik vind het fijn knippen met een schaar makkelijker. Neem een teentje knoflook Knoflook teen persen in de mayonaise. Alle ingrediënten in een kom omscheppen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Eventueel garneren met wat bieslook of peterselie omdat het mooi staat.

Gezondere variant maken?

Wil je een gezondere variant maken van deze self-madeTonijn salade? Laat dat de mayonaise en de suiker weg.

Bon appetit!

Tip: Lekker op de Knäckebrod Crackers van Bolletje.

 Tonijn salade self made

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: