Home » Food » Recept Broccoli Quiche

Recept Broccoli Quiche

Soms heb ik gewoon zin in iets wat gezond en makkelijk is. Iets waar weinig calorieën in zitten en wat goed vult. Het staat snel op tafel en is daarom ook één van mijn favoriete recepten: Broccoli Quiche.
Hoe ik hem maak? Lees je hier onder…

Benodigdheden Broccoli Quiche

  • 600 gram broccoli, in roosjes
  • 150 gram cherry of snack tomaatjes
  • 4 eieren
  • 2 el zuivelspread met kruiden
  • 200 gram geraspte kaas
  • ½ courgette
  • Basilicum
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C. Kook de broccoli beetgaar (ongeveer 6 min). Snij ondertussen de cherry of snacktomaatjes door de helft. Laat uitlekken en prak met een vork tot kleine stukjes. We willen straks geen grote stukken broccoli in onze quiche. Snijd de courgette met een kaasschaaf in plakjes. Vet de bakvorm in met boter en leg de courgette schijfjes dakpansgewijs over de ingevette bodem en de zijkanten van de springvorm. Mix de zuivelspread met de eieren en voeg de kaas en kruiden toe. Mix het geheel goed door elkaar, maar hou 1 el geraspte kaas over om mee te garneren. Schep nu de broccoli en de tomaatjes door de mix. Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm.

Broccoli Quiche

Maak nu af met wat hele basilicum blaadjes. Bak de Broccoli Quiche in ca. 40 minuten gaar. Laat voor het aansnijden nog 15 minuten afkoelen. Zeg nou zelf ziet dit er niet heerlijk uit?

Broccoli Quiche

P.s. Wil je graag wat vlees toevoegen aan deze Broccoli Quiche? Dat kan!
Wat dacht je van geplozen kip of voor de liefhebbers spekblokjes.
Uiteraard wel even voorbakken alvorens in de quiche te doen!

Ga jij deze Broccoli Quiche proberen?

Opzoek naar meer inspiratie? Wat dacht je van deze Spruiten quiche?
Klik om alle recepten te bekijken.

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Volg:

2 Reacties

  1. Elly van Breen
    mei 23, 2017 / 11:00 am

    Beetgaar in 6 minuten? Dan is het bij mij pap.

  2. facebook-profile-picture
    Mariëlle
    Auteur
    mei 23, 2017 / 11:19 am

    Vandaar de ongeveer ik zet het altijd op met koud water en heb dan 6 minuten nodig… anyway beetgaar ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *