Home » Food » Recept | Amandelmeel muffins met chocolade (koolhydraatarm)

Recept | Amandelmeel muffins met chocolade (koolhydraatarm)

Ze zijn lekker zacht met een wat harder buitenrandje. Soms hebben ze een vulling van chocolade, nootjes en soms zit er helemaal niks in. Je kunt ze hartig, maar ook zoet bereiden. Ik heb het natuurlijk over Muffins!

En omdat ik zo ontzettend gek ben op muffins en ze hier (en waarschijnlijk ook bij jou) als zoete broodjes naar binnen gaan. Heb ik vandaag een gezonder recept: Amandelmeel muffins met chocolade (koolhydraatarm). Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel;
  • 4 eieren – Maat M;
  • 1,5 theelepel bakpoeder;
  • 60 gram erythritol poeder;
  • 120 gram volle yoghurt;
  • 80 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eetlepels ongezoete amandelmelk;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 1 theelepel cacao;
  • 50 gram  85% puur chocolade.

Bakspullen

  • Mengkom;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Mixer, handmixer kan ook;
  • muffinvorm.

Bereiding

Doe de boter in een steelpannetje en laat deze op laag vuur smelten.

Ondertussen hak je de chocolade op een snijplank met een mes of als je wat agressiever bent doe je de chocolade in een zakje en sla je hier op met een steelpan, totdat je kleine stukjes over houdt.

Als de boter goed gesmolten is voeg je hier het vanille-extract aan toe en meng je goed door elkaar.

Vervolgens verwarm je de oven voor op de hete lucht-stand op 180 °C. Doe de eieren in een kom en klop deze met een garde of een mixer tot een luchtig geheel (zelf heb ik een mixer gebruikt)

Voeg hier nu alle vloeibare ingrediënten aan toe: de gesmolten boter / vanille-extract, samen met de de yoghurt en amandelmelk. Meng het geheel weer goed door elkaar.

Nu ga je de vaste ingrediënten toevoegen: het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder. Blijf het beslag mixen en voeg deze beetje bij beetje toe. Als laatste voeg je de en de zoetstof toe. Je blijft mengen met de mixer en mengt tot je een glad beslag overhoudt.

Als laatste roer je de chocoladestukjes door het beslag.

Vet de muffinbakvorm in en voeg 2 volle eetlepels van het beslag toe aan elke muffinvorm.

Wil je de muffins er wat leuker uit laten zien? Of ben je bang dat ze vast gaan plakken? Dan kun je ook papieren muffinvormen gebruiken. Versier de bovenkant van de muffins met nootjes naar keuze.

Bak de muffins gedurende 20 tot 25 minuten in de oven (tot de muffins goudbruin zijn).

Ga jij deze Amandelmeel muffins met chocolade bakken?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: