Home » Persoonlijk » Personal | Derde oorbel zelf schieten

Personal | Derde oorbel zelf schieten

Naast de Tragus piercing die ik al een tijd wilde. Kriebelde het ook al een tijd om een derde gaatje erbij te laten schieten in mijn oor. Ik gaat geen dag voorbij, dat ik de deur uit ga, zonder oorbellen. En ik vind meerdere oorbellen, ook wel earparty genoemd ontzettend mooi staan! Daarom twijfelde ik heel erg, of ik mijn derde oorbel zelf schieten wou. Uiteindelijk kon ik het niet laten, het begon te kriebelen, dus heb ik het zelf gedaan. Lees je mee? Ik vertel je er alles over…

Waarom dan toch die twijfel? Geen idee… ik draag ook meerdere armbanden om mijn pols…

Opeens had ik het in mijn hoofd. Soms moet je dingen gewoon doen! Ik bestelde al in het voren een piercinggun met piercing op Alieexpres voor € 0,50 cent per stuk. Waarom? Omdat dat 3de gaatje toch steeds door mijn hoofd bleef gaan. Later kon ik altijd nog bepalen of ik wel of niet de oorbel zelf schieten wou.

Een oorbel zelf schieten, is dat niet eng?

Nou best wel inderdaad. Ik vond het rete spannend! Zo, dat heb ik gezegd! Niet vanwege de pijn, maar meer omdat ik bang dat als ik het zelf zou doen dat de gaatjes misschien scheef, of niet op een even grote afstand van elkaar zouden zitten.

Daarom tekende ik vooraf op beide oren een stipje op het plekje waar de 3de oorbel moest komen. En liep hier even mee rond. Ik heb het stipje op één oor twee keer weggeveegd en weer opnieuw getekend. En er zelfs het meetlint bij gepakt! Hahah. OMG! Maar na een halve dag met de stipjes rond gelopen te hebben wist ik het zeker. Ik ga ze zelf schieten!

Een oorbel zelf schieten met een pistool, mag alleen maar op plekken waar er geen kraakbeen zit in je oor. Anders kunnen er allerlei complicaties optreden! Dat gezegd hebbende… ga ik aan de slag!

Mijn ervaring met de Alieexpres Piercinggun

Alvorens de piercinggun te gebruiken, dien je je oor te ontsmetten. Dit kun je doen met alcohol. Gelukkig voor mij zat er al een alcoholdoekje bij waarmee ik niet alleen mijn hoor hebt ontsmet, maar ook nog eens de piercing zelf. Dit deed ik alvorens ik de stipjes had getekend. Maar omdat ik dus een halve dag met de stipjes rond liep, moest ik het later nog eens doen met het tweede doekje. Just to be shure! Ik wil natuurlijk geen ontstekingen.

Toen ik zeker was dat ik de derde oorbel zelf schieten zou… Zette ik de piercingun op het stipje. Maar toen bedacht ik me hoe weet je dat de piercing recht erin gaat en je niet scheef? Dat was nog wel even een dingetje… Maar als je in de spiegel kijkt kan je goed zien of je hem recht pierced. Ik zeg wel steeds schieten, maar eigenlijk druk je met dit apparaatje letterlijk het oorknopje door je oor heen. Dus is het dan niet ook een soort van piercen als het knopje scherp is? Dunno. Anyway het deed wel zeer, dus je moet wel even doorzetten. Je kunt snel of langzaam het apparaatje dichtknijpen. En als hij goed werkt zit er gelijk aan de achterkant een knopje op. Daarna heb ik nogmaals mijn oor rondom de oorbel ontsmet. En dit herhaalt met het andere oor.

Ik vond de ervaring met de alieexpress piercinggun helemaal niet vervelend. Het is wel even pijnlijk dus, en ook na het piercen heb je nog wel even last. De avond na het piercen slapen, was niet erg fijn. Mijn oren klopten een beetje. Maar na een dag, voelde het al een stuk beter. En ik ben super blij met het resultaat! Ik had veel eerder een derde oorgaatje moeten nemen!

Verzorging gaatjes

Ik heb de dagen erna elke ochtend en avond de knopjes ontsmet met Chloorhexidine van Kruidvat eigen merk. En erna de oorbellen even rondgedraaid en heen en weer gewiebeld. En gelukkig genezen de gaatjes goed.

Hoeveel oorbellen heb jij eigenlijk?
En heb je ze laten schieten of piercen?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

  1. december 7, 2020 / 10:04 am

    brr, ik krijg al kippenvel van het idee van zelf schieten, haha. Ik zou dat dus lekker laten doen. Ik heb er zelf 2 per oor, al jaren. Allebei bij de juwelier laten schieten. Ik denk dat ik een jaar of 8 was bij mijn eerste gaatjes, en 13 bij de tweede.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: