Home » Uitjes » Dagje weg » Mijn eerste bezoek aan Texel

Mijn eerste bezoek aan Texel

Veel over gehoord, maar we waren er nog nooit geweest! Mijn eerste bezoek aan Texel…We moesten vroeg uit de veren, want vanuit Utrecht naar Texel rijden was best een aardige rit! Het was lekker warm weer en de zon scheen op onze bol. Met een coffee to go konden we deze rit wel aan… dachten we. 2,5 uur rijden bij elkaar is toch best lang!

Eenmaal aangekomen in Den Helder kochten we een billet voor de veerpond a € 25,-.

wachten op de pond

En na even gewacht te hebben, rijden we langzaam de pond op. Eigenlijk best een gek gevoel.. de pond is best groot en we parkeerde onze auto achter héél véél andere auto’s!

pond denhelder

Vervolgens liepen we naar het dek op de eerste verdieping waar je vanaf de reling het water en het vaste land kunt zien.

op de pond

Wat een heerlijk gevoel. De wind door je haren… De meeuwen vlogen als straaljagers om onze oren. Ze zijn waarschijnlijk gewend eten te krijgen van de pond bezoekers…

view vanaf de pond

Maar een goede tip! Hou je hoofd binnen boord, want voor je het weet zit je onder de… ieuwl! Gatverdamme! Dat meen je toch niet? meeuwenpoep!

Denburg

Eenmaal aangekomen op Texel reden we naar het grootste dorp van het eiland. Hier woont ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars. Het is hier goed vertoeven. Er zijn terrasjes en je kunt lekker winkelen. Ze hebben er zelfs een Action en een Hema! Nee, ze lopen niet achter op Texel.

Den Burg- Texel

Het was een ontzettend warme dag dus besloten we na wat gewandel in het centrum het strand op te zoeken voor wat verkoeling…

De Koog

We gingen naar de Koog, de enige echte badplaats van het eiland. Aan de Koog grenst het Kogerstrand, maar voor je op het Kogerstrand bent kom je eerst nog langs de Texelcamping Kogerstrand.

Slechts één duinenrij scheidt de camping van het Noordzeestrand en de zee. De camping ligt op het terrein van Staatsbosbeheer. Er wordt sterk rekening gehouden met de natuur. Hierdoor zijn er staanplaatsen gecreëerd tussen de ruige duinpannen, pal naast het Nationaal Park Duinen van Texel.

camping kogerstrand

brug_strand_texel

Als je de brug over bent en het pad helemaal afloopt tot het einde dan zie je… een bewegwijzeringsbordje!

road sign

Maar als je dan iets verder loopt heb je alle keus: Links strand, rechts strand, voor je strand en zelfs achter je strand!

texel strand

Iedereen was voorbereid op het strand, bikini aan check, handdoek mee check, maar Mariëlle had niet gechecked 🙁 dus dat werd niet zwemmen voor mij! Dus toen ging ik maar heerlijk met mijn voeten in het zand zitten. Sowieso ben ik niet echt een strand mens… dus eigenlijk vond ik het ook niet zo erg.

strand voeten

Zon,Zee,Strand,Texel

Door mijn zonnebrilletje zag deze dag er rooskleurig uit hoor!

Zonnebril strand

Al met al was het een mooie dag maar ook erg vermoeiend. Mijn Texel ervaring was geweldig, maar ik zou niet snel terug keren… Het strand is gewoon weg niet aan mij besteed.

Wat is jullie ervaring met Texel? En waarom gaan jullie er juist wel of niet graag heen?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: