Home » Lifestyle » Je huis lekker laten ruiken + WIN!

Je huis lekker laten ruiken + WIN!

je huis lekker laten ruiken

Wat is er nou beter dan thuiskomen in een huis dat heerlijk en lekker fris ruikt? Je huis net even een extra touch geven? Of een nare of muffe geur verwijderen? Je kunt een simpele luchtverfrisser gebruiken als geur voor je huis, maar waarom zou je? Met deze tips kun je je huis lekker laten ruiken. En dan hou je het liefst zo lang mogelijk de lekkere geur in huis natuurlijk! Lees je met me mee?

Kiezen van de juiste geur

Bij het uitkiezen van een fijne geur is het verstandig om te kijken naar het seizoen van het moment. En te kijken naar de grootte en bestemming van de ruimte, waar je het lekker wilt laten ruiken. Zo zouden slaapkamer geuren en huiskamer geuren in mijn beleving anders moeten ruiken dan wc geurtjes. En doen warme geuren het beter in de herfst / winter, terwijl frisse geuren meer geschikt zijn voor de lente en zomer.

bloemen thuis laten bezorgen door Debloemist.nl

Bloemen

Naast dat bloemen heel erg mooi staan in je huis, zijn ze ook een natuurlijke luchtverfrisser. Ze geven meestal een heerlijke geur af die je al van veraf ruikt. Helaas ruiken niet alle bloemen erg lekker, dus daarom even wat gangbare bloemsoorten opgesomt die heerlijk ruiken: De roos ruikt altijd heerlijk, en wat dacht je van de pioenroos (meestal alleen verkrijgbaar in het voorjaar en de zomer). Maar ook de lelie, orchidee, jasmijnplant en sering zijn erg geschikt om je huis lekker te laten ruiken. En anders gewoon gemixt boeket van wat er op dat moment aan bloemen voor handen is.

je huis lekker laten ruiken 2

Geurolie

Je kunt zelf wat geur olie in een mooi parfumflesje op een tafel of op een kast zetten. Als je werkt met kleine flesjes kun je het hele jaar door gebruik maken van meerdere geuroliën. En ze op elk seizoen of op je persoonlijke smaak afstemmen.

Etos Botanical Boost Basil en grapefruit

Geurstokjes

Als je luchtverfrisser stokjes gebruikt blijft de geur in huis vaak wat langer hangen. Wel heb ik het gevoel dat geurstokjes de geur in huis minder goed verspreiden. En heb je een grotere kamer? Dan heb je er al snel meerdere nodig.

je huis lekker laten ruiken

Waxmelts

Ook met waxmelts kun je je huis lekker laten ruiken. Ideaal voor een constante geur voor in huis. Ze gaan een stuk langer mee dan sommige geurkaarsen.

je huis lekker laten ruiken

En er zijn merken met heerlijke geuren waarbij de wax gemaakt is van biologische soya. En niet van parrafine, zoals de meeste waxmelts.

je huis lekker laten ruiken

Je hebt nodig:

 • een waxmelt- of esterische olie brander.
 • losse waxmelts
 • een waxinelichtje

je huis lekker laten ruiken

je huis lekker laten ruiken

je huis lekker laten ruiken

Je legt een Wax Melt in het schaaltje van de brander, en zet er een waxinelichtje onder.

je huis lekker laten ruiken

Je steek hem aan en hebt er gedurende 6 á 8 uur plezier van.

je huis lekker laten ruiken

Waarom ik fan ben van waxmelts is, omdat je door meerdere waxjes te mengen je eigen geur kan creëren. Dat is nog niet zo makkelijk met geurstokjes of geurolie. Vaak zijn de geuren te sterk en niet makkelijk te mengen. Zo ziet het eruit als je de gemengde waxmelt eruit haalt. Een leuk kleurtje en het ruikt erg lekker.

je huis lekker laten ruiken

En daarnaast zijn ze ook nog eens super voordelig, want ze zijn al vanaf € 0,40 cent per stuk verkrijgbaar bij CN-Waxmelts.

Tip: Langer genieten van de huisgeur die de waxmelt verspreid? knip het lontje van het thee lichtje iets korter om de afstand naar het schaaltje te vergroten.

je huis lekker laten ruiken

je huis lekker laten ruiken? WIN Een set waxmelts!

Omdat ik zelf zo weg ben van de heerlijke CN-Waxmelts, geef ik samenwerking met CN-Waxmelt een setje waxmelts weg. Zo kan ook jij je huis lekker laten ruiken!

WAT MOET JE DOEN OM TE WINNEN?

 • Ga naar het facebook account van Me-licious voor de voorwaarden.

Deze winactie loopt  t/m vrijdag 1 november 2018 en is alleen geldig voor bezoekers uit Nederland.
(Na het sluiten van de winactie contacteer ik de winnaars zelf via privé bericht op facebook dus houdt je inbox in de gaten!)

Veel geluk!
XoXo Mariëlle

disclaimer

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

4 Reacties

 1. Marian B
  oktober 19, 2018 / 11:14 am

  Ik zou het hel wel eens willen proberen. Een lekkere geur is altijd fijn toch?!

 2. mei 14, 2019 / 11:57 am

  Aah die waxmelts zijn echt zalig!! Helaas kunnen wij deze niet te vaak aansteken ivm de luchtwegen van de vogel. Deze is zeer gevoelig voor eigenlijk alle “chemisch” geproduceerde luchtjes.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 14, 2019 / 12:23 pm

   deze zijn op natuurlijke basis dus dit zou geen probleem moeten zijn. heb zelf ook een vogel.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: