Home » Lifestyle » Inspiratie – de perfecte Kast

Inspiratie – de perfecte Kast

schuine wand kast
Opbergruimte, je kunt er nooit genoeg van hebben. Maar je hele huis vol met kasten? Nee, dat wil je toch niet? Hoe creëer je nou de perfecte kast waar je je favoriete items kunt opbergen of juist kunt tentoonstellen? Hieronder vertel ik je hoe je dit kunt doen en geef ik je wat inspiratie voor je eigen interieur.

de perfecte kast

Tegenwoordig zijn er super simpele oplossingen om snel en gemakkelijk opbergruimte te creeëren. Je koopt een paar planken, bevestigt deze aan de muur en hoppa je hebt opbergruimte. Als je gaat googlen vind je fantastische voorbeelden, maar voor mij is dit iets te simpel en wie gaat al die plankjes weer afstoffen?

Inbouwkast

kast onder schuin dak

Iets dat ik weer veel tegenkom is de inbouwkast. Lekker ruimtebesparend, vaak weg te bouwen op de zolder of in de gang. En het biedt zeeën opbergruimte.  Een kast onder een schuin dak met schuifdeuren is op zolder een uitkomst. Dit is iets wat wij momenteel aan het overwegen zijn.

In de wat oudere huizen zie je dat in de kleine hoekjes of nisjes op maat gemaakte inbouwkasten perfect zijn. Maar ook in een modern interieur past een inbouwkast erg goed.

Je kunt de inbouwkast nog voorzien van net wat extra elementen om de finishing touch te geven aan de kast. Denk bijvoorbeeld aan glazen deuren of verlichting. Dit maakt het gelijk een heel chique en afgesloten geheel.  Met verlichting kun je bepaalde items in de kast meer aandacht geven door ze uit te lichten.

Kast met kleur

Wil je er meer een statement van maken? Dan kun je aan de gang gaan met kleur. Denk bijvoorbeeld aan een contrasterende kleur ten opzichte van de rest van de ruimte. Zo komt de kast echt naar voren.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor twee verschillende kleuren. Schilder de buitenkant van de kast in een andere kleur dan de achterwand van de inbouwkast. Of kies voor een gek behangetje op de achterwand om echt een eyecatcher te creëren. Mogelijkheden genoeg in ieder geval!

Inloopkast

de perfecte kast

de perfecte kast

En wat dacht je van een inloopkast? Elke fashion liefhebber zou er graag één willen hebben. Je kunt ze in elke kamer en ruimte creëren met een op maat gemaakte kast. Of je gaat voor open planken zoals op de linker foto of juist voor planken achter glazen deuren? Dat is natuurlijk een geheel persoonlijke keus.

Op maat gemaakte kast

Een op maat gemaakte kast in de keuken? Geen potjes meer die overal slingeren in verschillende hoogtes of lepels in een bak. nee, alles netjes weggewerkt achter een witte wand, met als eyecatcher een rij met kruiden die je zelf wilt uitlichten.

de perfecte kast

de perfecte kast

Zo zie je dat er meer mogelijk is dan je denkt. Naast stijlvol en praktisch kan de perfecte kast ook nog eens een sfeervol element zijn in je kamer of woonkamer.

Zelf geen inspiratie of advies op maat?

Heb je zelf geen inspiratie en wil je weten wat er mogelijk is met betrekking tot een op maat gemaakte kast of een kast met schuine wand? Bij De Graaf hebben ze een prachtige showroom met meer dan 1000m2 aan inspirerende woonideeën. Ze geven je persoonlijk advies en helpen je graag verder.

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

16 Reacties

 1. december 13, 2017 / 8:09 am

  Wat een prachtige kasten zeg! I really love em All!

 2. december 13, 2017 / 8:25 am

  Wat een inspirerend artikel. Ik heb een handige echtgenoot dus hier worden alle kasten op maat gemaakt.

 3. december 13, 2017 / 9:04 am

  Een inloopkast die zou ik krijgen, maar mijn man heeft hem nooit afgemaakt. We hebben wel een aparte kamer voor onze kleding das dan wel ideaal!

 4. december 13, 2017 / 9:07 am

  Leuk om al die ideeën voor handige kastruimte te zien. Wij slapen op zolder maar daar is helaas geen ruimte meer voor een kast.

 5. december 13, 2017 / 9:18 am

  Wat betreft die planken: als je het hebt over afstoffen haak ik inderdaad ook af. Dan heb ik ook liever kastdeuren!

 6. december 13, 2017 / 9:25 am

  Wat prachtig. Onze dochters hebben op zolder en op de eerste etage een schuin dakje. Loont wel de moeite mij daar eens in te verdiepen

 7. december 13, 2017 / 9:41 am

  Ik vind aksten op maat heel rg mooi, hier hebben we kledingkasten helemaal tot hoog. Ideaal ant boven in kunnen dingen de ik niet vaak gebruik. Ik vind die kasten die bijvoorbeeld in de nok van een zolder passen erg mooi gemaakt.

 8. december 13, 2017 / 10:25 am

  Jaaa, mooie kasten allemaal! Ik heb zelf een slaapkamer omgetoverd tot inloopkast, haha!

 9. december 13, 2017 / 1:59 pm

  Wat een gave ideeën! Heerlijk vind ik dat snuffelen in woonartikelen. Kastruimte kan je nooit genoeg hebben 😊 Inspiratie genoeg dankzij jou.

 10. december 13, 2017 / 2:27 pm

  Mooie kasten! Ik hou er van als alles mooi is weggewerkt, zoals die kast op de zolder, erg mooi

 11. december 13, 2017 / 7:33 pm

  Met ons schuindak geen plek voor een kleerkast. Wel lage ingebouwde kastjes. Zou liever zen groot exemplaar willen!!

 12. december 14, 2017 / 11:39 am

  Een inloopkast is mijn droom, haha. Dat zou toch helemaal geweldig zijn! We hebben nu onze kledingkast in de slaapkamer staan, maar het neemt zoveel ruime in beslag.

 13. december 15, 2017 / 12:47 pm

  Prachtig allemaal! Die op zolder is mijn favoriet, hoewel we momenteel niet willen verbouwen ga ik die wel in mijn achterhoofd houden.

 14. december 18, 2017 / 2:25 pm

  Van inbouwkasten ben ik altijd fan. Vooral omdat ze heel natuurlijk staan in een kamer.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: