Home » Uitjes » Hotspot | frenchie café

Hotspot | frenchie café

Deze hotspot stond al een tijdje op het lijstje van mijn en mijn bestie. Mede omdat hij Instagrammable taartjes, overweldigende freakshakes, unicorn donuts en roze velvet bankjes heeft. Maar ook, omdat hij goede koffie serveert… Ik heb het over het frenchie café in de Lange Nieuwstraat in het centrum van Utrecht. Lees je met me mee?

In de weekly snaps van twee weken geleden vertelde ik je al dat ik naar deze hotspot was geweest. En vandaag komt dan eindelijk de review online!

frenchie café bar

frenchie café

Als we binnen stappen bij het frenchie café krijgen we door het trendy interieur gelijk een warm, maar toch ook knus gevoel. De vloer met visgraatpatroon en de marmeren tafeltjes, de knalroze fluwelen banken, met daarboven grote gouden spiegels. Het past allemaal perfect bij elkaar. Helaas zitten alle tafels vol, het is namelijk ontzettend druk.

interieur frenchie café

Maar we blijven toch even wachten. We moeten nu toch eens proeven of het net zo lekker smaakt als alles eruit ziet.

Menukaart

De menukaart van het frenchie café is niet Frans, maar een verzameling van allerlei brunchgerechten. Niet ontzettend uitgebreid, maar toch is het wel lastig kiezen.

Veel zoete dingen, waardoor zoetekauw helemaal los kan gaan bij Frenchie Café. Denk aan verschillende soorten (American) Pancakes, Red velvet of oreo taart, Brownies of madeleines.

Maar ook als je gezond wilt doen, kun je bij het frenchie café terecht. Zo staat er ook toast met avocado en gepocheerd ei, Geitenkaas of gerookte zalm op het menu. Of een gezonde Acaï Bowl met vers fruit en huisgemaakte granola op het menu.

frenchie café - red velvet pancakes

Red Velvet Pancakes

Uiteindelijk koos ik voor de populaire red velvet pancakes met roomkaas en verse aardbeien. Ondanks de drukte bij Frenchie, wordt onze bestelling snel geserveerd.

frenchie café

Wat heb ik GENOTEN van de de red velvet pancakes! Maar natuurlijk had ik eerst een foto genomen voor Instagram, want het gerecht was zeker fotowaardig, #instagramislife.

frenchie café - freakshakes

Freakshake

Omdat ik bang was om snel vol te zitten van de pancakes, bestelde ik een freakshake na. Ik kon het toch niet laten, want hé als je er dan toch bij het frenchie café bent, moet je het er van nemen toch? Ik had de keuze uit vanille, chocolade of aardbei. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Het werd chocolade natuurlijk! En ook deze was heerlijk!

frenchie café - me and my freakshake

Dit is wat mij betreft een hotspot waar ik snel nog een keer terug kom. Nee, niet als ik in de buurt ben, maar gewoon als ik er zin in heb!

frenchie café ingang

Ben jij al eens bij het frenchie café geweest?


Adres gegevens

Frenchie Café Utrecht
Lange Nieuwstraat 21
3512 PB
Utrecht
Tel. 06-15221846
E. info@frenchiecafe.nl
w. https://frenchiecafe.nl/


Op zoek naar andere fijne hotspots? Lees meer…

Hotspot | Harbour Club
Opening Primark Utrecht + shoplog
Hotspot | The Streetfood Club in Utrecht
Hotspot | Mexicaans eten bij Popocatepetl
Hotspot | High tea bij de Bakkerswinkels in Utrecht

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

11 Reacties

 1. mei 30, 2019 / 10:26 am

  Nog nooit geweest, maar ik wil er zoooo graag heen! Het ziet er echt heel lekker uit allemaal. Ik heb in Lissabon laatst Red Velvet pancakes gegeten en die waren ook zo lekker dat ik er nu weer zin in heb.

 2. mei 30, 2019 / 1:49 pm

  Hoe leuk is dat! Ik moet echt eens naar Utrecht en dan ga ik deze ook een bezoekje brengen =)

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 31, 2019 / 8:50 am

   Ja moet je echt doen hoor! Heerlijke hotspot, dat wordt zeker genieten!

 3. mei 30, 2019 / 8:55 pm

  Ik kom eigenlijk te weinig in Utrecht. Mijn zoontje zou dit café helemaal ge-wel-dig vinden!!

 4. mei 31, 2019 / 2:26 pm

  nog nooit geweest, maar IK WIL ER NU HEEN!! 😉

 5. juni 3, 2019 / 1:51 pm

  Nee, nog nooit maar dat komt omdat het niet bij mij in de buurt is. Als ik het zo bekijk zou ik er graag eens naartoe gaan.

 6. juni 6, 2019 / 10:32 am

  Leuk plekje, mij iets te zoet maar 3 dochters zouden er uit hun plaat gaan

 7. juni 6, 2019 / 6:50 pm

  Wat een super leuke hotspot zeg. Ik denk dat het een groot succes zal zijn als je hier een kinderfeestje mag geven haha! Dan kan je als ouders nooit meer stuk bij de kleintjes haha

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 7, 2019 / 9:23 am

   Haha! Daar had ik helemaal nog niet over nagedacht. Eigenlijk denk ik dat ook wel. Ik vraag me alleen af of de rest van de bezoekers er zo blij mee zal zijn…

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: