Home » Lifestyle » Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

De zomer is al een tijdje terug gekeerd in Nederland en de temperaturen zijn heter dan heet! Het liefst brengen we allemaal zoveel mogelijk tijd door in de open lucht in het zonnetje met een koud briesje, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Daarom kan het soms moeilijk zijn om letterlijk en figuurlijk het hoofd koel te houden bij warm weer.

Hitte en warmte kunnen immers ook nadelen hebben, als je voortdurend blijft zweten of last krijgt van hoofdpijn. Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer ? Ik geef je een aantal nuttige tips!

Kleed je luchtig en los

Door de warmte zal je lichaam vanzelf meer gaan zweten. Als je strakke kleding draagt die niet luchtig is, zal je lichaamstemperatuur alleen maar toenemen, waardoor je nog meer gaat zweten. Hierdoor verlies je onnodig vocht. Draag daarom zoveel mogelijk los zittende kleding, waar jij je comfy in voelt.

Draag een zonnehoed of pet Als je toch naar buiten moeten of wilt genieten van de zon, dan is het raadzaam om een pet of hoed te dragen. Zo blijft je hoofd cool en vermeid je een zonnesteek.

Draag een zonnehoed of pet

Als je toch naar buiten moeten of wilt genieten van de zon, dan is het raadzaam om een pet of hoed te dragen. Zo blijft je hoofd cool en vermeid je een zonnesteek.

Draag een zonnehoed of pet Als je toch naar buiten moeten of wilt genieten van de zon, dan is het raadzaam om een pet of hoed te dragen. Zo blijft je hoofd cool en vermeid je een zonnesteek.

Verfrissen

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer? Regelmatig je lichaam verfrissen, zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt. Denk aan een gezichtsmist, je gezicht wassen of een washandje wat je op je voorhoofd kunt leggen. Ook een koude douche brengt verkoeling. Door het koude water zal je bloedcirculatie weer beter werken. Ook het koel houden van je voeten werkt verfrissend. Dompel ze in een bak met water en ga lekker pootje baden.

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

Airco of Ventilator

Als je echt niet tegen de hitte kan is het verstandig om een airco te kopen, maar deze kost veel stroom en is duur in de aanschaf. Wat ook erg goed helpt is een ventilator aanzetten en deze naar beneden richten. Hieronder zet je een bak met koud water. De ventilator zorgt ervoor dat het koude water vervliegt. Hierdoor wordt de ruimte aangenaam gekoeld. Een goedkope en makkelijke oplossing, die iedereen kan uitvoeren.

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

Drink voldoende water

Vooral met het warme weer is het extra belangrijk om voldoende water te drinken. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van hoofdpijn, uitdroging of oververmoeidheid. En dit willen we voorkomen! Al hou je niet van water, zorg ervoor dat je minimaal 2 liter water drinkt op deze hete dagen.

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

Warme dranken drinken

In veel warme landen drinkt men met de hitte warme dranken. Wij in Nederland verklaren deze mensen vaak voor gek. Je gaat toch geen warm drinken nemen als je ook een koel drankje kunt nemen? Maar er zit een theorie achter. Doordat de drank warm is wordt je lichaamstemperatuur tijdelijk verhoogd. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke reactie om je lichaamstemperatuur te verlagen. Als je ijskoude dranken drinkt kan dit een tegenovergesteld effect hebben en vooral op warme dagen juist voor hoofdpijn of buikpijn zorgen. Je lichaam schrikt namelijk van het temperatuurverschil.

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer

Eet fruit

Tijdens het zweten verlies je het nodige vocht, maar ook zouten die aangevuld moeten worden. Gelukkig bestaan er genoeg fruitsoorten die dit vocht- en zouttekort kunnen aanvullen. De beste vrucht hiervoor is de watermeloen. Maar ook de suikermeloen, appels, mango, bananen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn uitstekend afkoelvoedsel. Lekker fruit eten dus!

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en enkele ervan zult toepassen. Geniet nog even van het warme weer, wat voor je het weet is het weer herfst!

Hoe jij het hoofd cool houdt met dit warme weer ?
Ik ben er erg benieuwd naar! Laat het me weten…

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

5 Reacties

 1. september 15, 2016 / 8:01 am

  Luchtige kledij, een ventilator en veel water drinken 🙂

 2. september 15, 2016 / 10:00 am

  Ik maak altijd een handdoek helemaal nat met koud water en dan leg ik het in mijn nek. Heb je het echt helemaal niet meer warm.

 3. september 15, 2016 / 10:58 am

  Luchtige kleding, veel water en af en toe even met mijn voeten in een badje water.

  • Mariëlle
   Auteur
   september 15, 2016 / 7:06 pm

   Heerlijk hé! Dat doe ik dus ook behalve dat badje dan…

 4. september 15, 2016 / 8:20 pm

  Binnen, niet teveel doen, goed drinken en luchtige kleding.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: