Home » Lifestyle » Groene kneusjes box van plantje.nl

Groene kneusjes box van plantje.nl

groene-kneusjes-box-plantje.nl-2

Een tijdje terug zag ik dat bij meerdere Influencers de Groene Kneusjes Box van Plantje.nl. Het is een verrassingsbox bom vol met plantjes. In deze box zitten plantjes die anders weggegooid zouden worden, omdat ze bijvoorbeeld een paar bruine puntjes hebben. Wat minder vol zijn, een gekke hebben of niet meer ‘vers’ genoeg zijn om in de winkels te staan. Als je het mij vraagt er zonde toch? Want ook deze plantjes verdienen een mooi plekje in iemands interieur.

Wat plantje.nl zelf zegt over de groene kneusjes box:

“Heb jij groene vingers en een groen hart? Zet je dan in voor onze Groene Kneusjes: Groene & bloeiende plantjes die wat extra liefde nodig hebben. Ze hebben een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Om deze plantjes niet te verspillen, verpakken we ze in onze Groene Kneusjes box. Een box gevuld met een verrassing aan plantjes, die jij een tweede kans kunt geven. En dat natuurlijk tegen een zacht prijsje.”
groene-kneusjes-box-plantje.nl-1

Bestellen

Ik wilde dus zo’n box bestellen voor mijn schoonmoeder. Haar huis was net verbouwd en daardoor had ze bijna geen plantjes meer over. Het leek me leuk om haar te verassen met een groene kneusjes box. Helaas zou de box pas een paar weken later geleverd worden doordat er dus blijkbaar meerdere mensen laaiend enthousiast waren over deze box. Ik moest dus wel wat moeit doen om haar geen andere plantjes te laten kopen. Oeps…

groene-kneusjes-box-plantje.nl

Uiteindelijk werd de box een week eerder geleverd en gelukkig was ze erg verrast met er plantjes.

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden was over hoe de plantjes verpakt waren. En het mooie was dat ze ook allemaal heel aangekomen zijn.

Dit zat er in de Groene Kneusjes box

In de Groene Kneusjes box zaten 12 verschillende planten, waaronder een Mini Monstera – Gatenplantje (foto boven – links), Chlorophytum comosum – Roze Graslelie ( Foto boven, midden), Senecio cephalophorus – vetplant (foto boven, rechts onder). Een Nephrolepis ‘Green Lady‘ – ook wel Varen genoemd (Foto onder – rechts boven), een Dieffenbachia (Foto onder – links onder), een Epipremnum Pinnatum – hangplant (Foto onder – rechts onder) , en nog een paar plantjes die ik niet herken en waarvan er ook geen naam op hun potje stond.

Dit is als je het mij vraagt wel een beetje een nadeel. Want, hoe weet ik nou hoe ik een plantje moet verzorgen als ik niet weet wat voor soort plantje het is? De naam staat helaas niet op elke pot of verpakking. Voor mensen met groene vingers natuurlijk geen probleem, maar heb je die niet. Dan is het in mijn ogen water geven op gevoel en hopen dat ze blijven leven…

Geen kneusjes, maar gezonde plantjes

Wat mij opviel, is dat ik niks gek zag aan de plantjes in deze groene kneusjes box. Ik heb geen gekke afwijkingen of vertakkingen gevonden, geen beestjes, geen verkleuringen of verdroogde bladeren… En blij toe, want je wilt natuurlijk het liefst mooie plantjes!

In deze box zaten alleen groene planten en daar moet je van houden. Er kunnen ook planten met bloemen in zitten, maar in onze box zaten deze helaas niet. Ondanks dat mijn schoonmoeder er blij was met de planten, was ze met zoveel planten toch wel lichtelijk teleurgesteld dat er geen eentje bij zat met een gekleurde bloem erin. Maar ook dat kun je dus hebben.

Mijn mening

Als je het mij vraag een ontzettend leuke manier om kennis te maken met planten als je nog niet veel plantjes hebt. Of juist wanneer je groene vingers hebt om zo je interieur nog meer te vullen met planten. Een fijn idee dat deze prima planten niet worden weggegooid en een tweede kans krijgen bij bij iemand anders thuis. Al heb ik de plantjes zelf niet gehouden, mijn schoonmoeder was super blij met alle planten. En een paar weken later constateerde ze dat sommigen al een andere pot nodig hadden. Ze groeien dus goed! En staan prima.

Prijs en verkrijgbaarheid

Wil jij ook een Groene Kneusjes Box bestellen? Ga dan gauw naar de website van Plantje.nl en red ook een paar groene vriendjes!

Niet meer op voorraad?

Laat dan je e-mailadres achter, zo blijf je op de hoogte en loop je de box niet mis als hij weer op voorraad is!

Let op! Iedere box die je besteld wordt samengesteld met het aantal plantjes dat op dat moment voorhanden is. De plantjes die je op mijn foto’s ziet, hoeven dus niet in jouw box te zitten.

Ken je deze Groene Kneusjes Box al?
En wat vind jij van het idee?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

  1. Leandra
    juli 30, 2020 / 9:23 am

    Ik heb hem ook eens besteld. En zou het zo weer doen. Ik had er 15 plantjes in zitten. Een paar bloeiende. Vooral veel die ik niet had. Geloof 3 waar ik niets mee had. Maar erg leuk. En wat je niet wilt kun je weggeven toch?

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: