Home » Food » gevulde champignons uit de oven

gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons uit de oven

Ze zijn heerlijk als tapas, maar kunnen ook prima geserveerd worden bij het avondeten: gevulde champignons uit de oven. Vroeger zou ik ze zelf niet zo snel hebben gegeten, want die champignons die zijn niet zo smaakvol toch? Nou daar heb ik me dus aardig in vergist. En daarom wil ik ook jou graag kennis laten maken met dit lekkere recept.

Wat heb je nodig?

 • 4 grote champignons;
 • 1 eetlepel olijfolie;
 • 1 eetlepel groene pesto;
 • 2 eetlepels geraspte kaas;
 • 1/2 sjalotje;
 • peper en zout;
 • 2 eetlepels pijnboompitten

gevulde champignons uit de oven

Bereiding: gevulde champignons uit de oven

Verwarm de oven eerst even voor op 200 graden. Boen ondertussen de champignons schoon en snij de stelen er uit. Snipper de champignon stelen die je hebt verwijderd fijn. Doe dit ook met het sjalotje. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de helft van het sjalotje en champignon stelen. Is het sjalotje glazig geworden? Breng dan op smaakt met zout en peper. Schep het mengels in een kommetje en gooi de  pijnboompitten dezelfde pan. Rooster ze bruin in ongeveer 2 minuten. Neem nu de kom met de champignonstelen en het sjalotje. Voeg hier de pest, pijnboompitten en de kaas aan toe en roer alles goed door elkaar. Schep één eetlepel van het mengel in elke champignon. Leg ze op een bakplaat of een schaaltje en doe ze voor 10 minuten in de oven.

gevulde champignons uit de oven

Lekkere gevulde champignons uit de oven om je vingers bij op te eten! Natuurlijk kun je met de inhoud variëren. Stop er gewoon in wat jij lekker vind! Mocht je een lekkere variatie hebben gevonden, deel deze dan vooral hieronder in de comments. Wie weet inspireer je andere foodies om jouw variatie te proberen 😉

Heb jij wel eens gevulde champignons
uit de oven gegeten?

Opzoek naar meer lekkere recepten?
Neem dan eens een kijkje in de categorie recepten.

11 Reacties

 1. maart 27, 2018 / 8:45 am

  Ik vind dit er heerlijk uitzien. En ik houd erg van champignons. Dit lijkt me echt een aanrader!

 2. maart 27, 2018 / 8:56 am

  Oh wat een lekker recept! Ziet er echt heel goed uit en vooral lekker kleurrijk en vrolijk, daar krijg je toch trek van 😀

 3. maart 27, 2018 / 10:02 am

  Dit ziet er heerlijk uit hou wel van dit soort gerechten

 4. maart 27, 2018 / 10:10 am

  ziet er wel prima uit, ik heb gisteren gevulde aubergine gegeten dat was ook erg lekker

 5. maart 27, 2018 / 2:50 pm

  Nooi gevulde champignons gegeten wel gefrituurde (in een bierbeslag) met knoflooksaus. Maar dit recept van champignons als tapas lijkt mij erg lekker.

 6. maart 28, 2018 / 9:41 am

  Wat ziet dit er leuk en kleurrijk uit! Ik vind zelf champignons altijd een beetje saaiig, Maar dit recept is makkelijk en lijkt me lekker!

 7. maart 28, 2018 / 10:30 am

  JAMMIE! Ik zag deze blog gister al voorbijkomen en ik moet stiekem bekennen dat ik ‘m al opgeslagen had :-). Love champi’s!

 8. maart 28, 2018 / 3:14 pm

  Wat een leuk idee! Ik heb er nog een paar in de koelkast liggen, misschien maak ik het binnenkort wel.

 9. maart 29, 2018 / 10:54 am

  wauw, dit lijkt me lekker

  Ik weet straks weer wat te maken, dank u!

 10. maart 30, 2018 / 6:47 am

  Nog niet geprobeerd maar ziet er echt heerlijk uit. En ben dol op champignons dus ga het opslaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: