Home » Food » Desserts » Flan (franse puddingtaart)

Flan (franse puddingtaart)

FlanEén van de reden waarom ik graag slenter over de Champs-Élysées is de reden dat als je neerstrijkt op een terrasje je hier heerlijke Flan kunt eten. Lang ben ik op zoek geweest naar het oorspronkelijke Franse recept, want er zijn tal van variaties op het recept in omloop. Dus vandaag deel ik met jullie het oorspronkelijk recept voor Flan uit Frankrijk!

Benodigdheden Flan

  • 1 liter verse volle melk
  • 180 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 120 gram maïzena
  • 2 eieren
 ( in totaal 3)
  • 1 eigeel
  • evt. bladerdeeg

Bereiding Flan

1. Meng de suiker, 2 eieren, het eigeel, vanillesuiker , maïzena in een kopje en gooi hier een scheut melk bij. Laat het geheel goed oplossen.
3. De melk die over is doe je in een pan en breng je aan de kook.
4. Als het geheel tegen de kook aanzit, zet je het vuur op laag.
5. Voeg nu het mengsel al roerende toe (suiker, eieren….) aan de melk in de pan .
6. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
7. Blijf nu roeren met een garde tot het mengel steviger wordt. Maar pas op dat het niet aanbrand. Flink roeren dus!
8. Als het mengsel dik genoeg is doe je het in een taartvorm. (Kies je voor bladerdeeg, dan dien je dit eerst op de bodem en zijkanten van de vorm aan te brengen)
9. Stop in de oven voor ongeveer 40 min. Als de bovenste laag lekker bruin is, is de flan meestal goed!
10. Laten afkoelen en in de koelkast en serveren.

Ga jij dit flan recept ook proberen? Welke taart eet jij het liefst?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

Volg:

4 Reacties

  1. augustus 16, 2016 / 5:21 pm

    Oooohh dit is zo lekker he! Had geen idee hoe je het maakt. Lekker!

  2. augustus 16, 2016 / 6:06 pm

    Deze ziet erg erg lekker uit! Ik ga op dieet dus denk niet dat ik dan deze snel zal klaarmaken maar voor een verjaardag kan het goed hihi. Mijn favoriete taart is een aardbeien kwart taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *