Home » Interieur » Een Gallery Wall maken doe je zo!

Een Gallery Wall maken doe je zo!

Na ruim vijf jaar hier gewoond te hebben, hebben we eindelijk iets aan de muur gehangen! We konden steeds maar niet beslissen wat we achter onze bank wilde hangen. En alles wat we mooi vonden paste niet echt bij onze ‘ style. Dus daarom is het deze prachtige Gallery Wall geworden.

Om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed hoe ik het ophangen van de Gallery wall moest aanpakken. En vonden we het beiden best een beetje eng. Je boort toch behoorlijk wat gaten. Daarom vertel ik je vandaag hoe jij een zelf een Gallery Wall maken kunt.

Als je bij ons de woonkamer komt binnenlopen valt de Gallery Wall meteen op. Het versterkt de sfeer en kleur die wij aan onze huiskamer hebben gegeven. En nu deze eenmaal hangt voelt het ‘thuis’ helemaal af!

Maar het is wel echt een klusje om een mooie Gallery Wall te creëren in huis. Je moet hierin niet te overhaast beslissen en er soms even een nachtje over slapen.

Belangrijk is om als eerste een muur uit te zoeken waar je de Gallery Wall wilt gaan maken. Daarna zoek je wat artwork uit in de stijl die bij jouw interieur past. En dan is het nog zaak om de ‘vorm’ waarin je de lijsten bij elkaar gaat hangen te bepalen.

Kies je artwork

Via mijn netwerk kreeg ik de tip om mijn artwork bij de Desenio uit te zoeken en te bestellen. 

Op Desenio vind je heel veel verschillende soorten art-work. Het is het handig om van tevoren te bedenken wat je precies zoekt. Anders is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Specifieke style of kleur?

Ga je voor een specifieke style? Of wil je een bepaalde kleur aanhouden? Wanneer je al al 1 of 2 items hebt, die je graag wilt verwerken in de Gallery Wall (een quote, dier, architectuur etc) dan kun je daar de rest van de foto’s omheen zoeken.

Collectie artwork?

Zelf had ik geen idee waar, dus ik ben lekker gaan browsen op Desenio. Toen kwam ik de “Studio Collections” tegen. Dit zijn collecties met artwork van verschillende steden over de hele wereld. Hierin vind je architectuur, natuur en snapshots die kenmerkend zijn voor de locatie. Ze zijn er in kleur, maar ook in zwart-wit.

Ik kwam deze drie items tegen en Ab was hier ook helemaal verliefd op. Toen ik verder ging kijken kwam ik erachter dat je dus ook de “Studio Amara collectie” hebt. Dit is een collectie met exclusieve artwork uit Marrakesh! Je vind hierin bijvoorbeeld vergulde koepels, gedetailleerd snijwerk en gebouwen met zachte, welvende bogen in pasteltinten.

En aangezien Ab en ik helemaal verlief zijn op Marrakesh kozen we een aantal items uit deze collectie.

Ik maak een printscreen van alle losse artwork en sla deze op op mijn computer. Deze ga ik verderop in het stappenplan gebruiken. Zodat ik de Gallery Wall kan designen.

Inlijsten zelf doen of laten doen?

Bestel je alle artwork los? Of laat je het ook inlijsten?

Artwork laten inlijsten

Tip: Wil je jezelf een hoop moeite besparen met inlijsten? Dit kan namelijk een hele klus zijn… Dan kun je bij het artwork ook lijsten bestellen. En lijst Desenio ze voor je in.

Artwork zelf inlijsten

Zelf heb ik ervoor gekozen om alles zelf in te lijsten, maar ik had hier al snel spijt van moet ik je eerlijk bekennen. Ik koos ervoor om de zwarte Ribba lijsten & de Lomviken van de Ikea te gebruiken. Maar sommige afmetingen van de lijsten waren door leverproblemen niet voorradig. Om die reden duurde het ook een maand of 2,5 eer alles hing. Best zonde! Als je eenmaal mooi artwork hebt wil je er van genieten toch?

Één kleur en soort lijst

Mocht je alles zelf willen inlijsten? Dan kun je beste kiezen voor één kleur en merk lijsten. Dit zorgt voor rust en eenheid op je muur.

Verschillende kleuren en soorten lijsten

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om juist allemaal verschillende lijsten te kiezen. Dit kan ook erg mooi en speels zijn. Het is dan wel aan te raden om te werken met passe partout lijsten in dezelfde dikte, zodat je daardoor eenheid creëert.

Creëer je Gallery Wall

Het samenstellen van je Gallery Wall in de juiste afmeting en compositie is toch wat lastiger dan het uitzoeken van artwork. Als je het mij vraagt is dit dan ook gelijk de moeilijkste stap.

Canva

Ik heb mijn Gallery Wall samengesteld in Canva, een online ‘Photoshop’ achtig programma die ik gebruik om foto’s collages mee te maken. Je ziet sommige van deze foto’s ook op de blog.

Hoe ga je te werk?

Ik klik allereerst op de knop ‘Create a design’, waarbij je kunt kiezen uit verschillende afmetingen. Ik koos voor 1080 bij 1080, omdat ik niet precies wist wat de afmeting van het geheel zou worden. Zo heb ik voldoende ruimte om te designen.

Vervolgens ga ik in het linker menu naar ‘Uploads’ . Ik klik op de knop ‘Upload an image or video’ .

Nu kun je al je artworks inladen. En is het een kwestie van net zo lang schuiven en grote en kleiner maken tot het een mooi geheel vormt.

Zelf merkte ik al snel dat ik dit lastig vond. Want een mooi geheel maken, hoe doe je dat precies qua grootte en vorm dan?

Google eens op ‘Gallery Wall Templates’ of ‘poster wand’ en je vindt honderden voorbeelden van hoe jij je posters kunt rangschikken. Hieronder laat ik je het voorbeeld zien dat ik gebruikt heb.

Fotowand handleiding - Tips en inspiratie - Posterstore.nl

En je kunt de template exact als voorbeeld gebruiken, maar je kunt hem ook nemen als inspiratie. Zoals ik deed.

Mijn advies: ‘ Neem echt de tijd om een design te maken, tot je echt tevreden bent.’ Als je eenmaal een mooi design hebt gemaakt, dan ben je al halverwege.

Dan is tijd om de posters op de juiste maat te bestellen en de lijsten natuurlijk! Oeh, work in progress! Spannend!

Ophangen

Als je posters en lijsten zijn binnen gekomen, lijst ze dan in. Hierna neem je alle posters en leg je ze in exact dezelfde volgorde als de template die je hebt gekozen.

Om het hele geheel op te gaan hangen kies je één poster, waarom je de andere posters heen hangt. Kies bijvoorbeeld de middelste of de bovenste of onderste. Dan kan je nog een beetje alle kanten op.

Wat heb je nodig om de gallery wall op te hangen?

  1. Boormachine;
  2. Rolmaat;
  3. Plugjes en schroeven;
  4. Potlood of pen;
  5. Schroefboormachine (of schroevendraaier);
  6. Trap (optioneel als je de gallery wall hoog wilt hangen);
  7. Gezelschap om je te helpen.

Het moeilijkste is om de positie van de allereerste poster te bepalen. Wij hebben gekozen de posters wat hoger te hangen en dus wat minder afstand tussen het plafond te laten.

Meten

Om te zorgen dat alle posters op dezelfde afstand hangen, ga je met je rolmaat aan de slag. Je meet per poster hoeveel cm het ophanggedeelte zich vanaf de zijkant van de lijst bevindt. Bij de kleinere posters was dit bijvoorbeeld 10,2 cm. Hier tel je de ruimte die je tussen de poster wil laten bij op. In ons geval is dat 3 cm. Dan kom je op 13,2 cm.

Nu meet je 13,2 cm vanaf de poster die al hangt en zet je hier een stipje met het potlood. Nu doe je hetzelfde voor de bovenkant van de lijst en de ophanging. En zet je weer een stipje. Hierna verbindt je beide stipjes en boor je hier een gat. Je stopt er een plugin met een schroef.

En dit Herhaal je poster voor poster, net zo lang tot je Gallery Wall compleet is. Ab en ik waren zo’n 2 uur bezig met het ophangen van onze Gallery Wall. Het is best even een uitmeet werkje. Maar als je dan eenmaal klaar bent. Yes, dan ben je amazed! De posters maken onze woonkamer gelijk een stuk meer af. Wat zijn we er blij mee!

Kortingscode

Ben je ook zo enthousiast geworden? Als je bij Densenio de code ‘Mariëlle Meray‘ invult bij het uitchecken krijg je 15% shoptegoed.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn Gallery Wall. Je ziet al s je eenmaal de stapt neemt om artwork bijelkaar te zoeken en je bent… Heb je binnen no-time een mooie Gallery Wall waar je niet meer omheen kunt.

Wat vind jij van onze Gallery Wall?
En zou jij ook graag een Gallery Wall willen hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: