Home » Lifestyle » DIY Bloemstukje met flowergel

DIY Bloemstukje met flowergel

DIY Bloemstukje met flowergel

Ik zie vaak van die te gekke bloemstukjes als ik bij mensen langs ga. Zo kwam ik op het idee om een DIY Bloemstukje met flowergel te maken. Want het is toch super leuk om zelf dingen te maken en creatief te zijn? Vandaag leg ik jullie uit hoe je zelf een DIY Bloemstukje met flowergel kunt maken zodat ook jij ervan kunt genieten. Of hem weg kunt geven natuurlijk! Lees je mee?

Benodigheden DIY Bloemstukje

  • Flowergel (kleur die je wilt);
  • Bloembakje / vaasje;
  • 3 of 4 snijbloemen en wat groen ( in mijn geval 2 roosjes);
  • 2 groene bladeren.

Flowergel wat is het?

Allereerst moet je natuurlijk de flowergel aangeschaft hebben. Je kan deze gemakkelijk bestellen op flowergel. Wat is flower gel precies? Flower gel is een non-toxic indoor oplossing die mode, schoonheid en comfort samen brengt. Het vervangt de vieze aarde/water en is bovendien geurloos en biologisch afbreekbaar. De hydro-polymeer kristallen groeien als ze in contact komen met water en worden dan gel-parels die een ideale vochthuishouding handhaven voor bloemen/planten. Ze zijn herbruikbaar en kleurvast.

Hoe werkt flowergel?

Je neemt een kom en doet hier 2 liter water in. Hier voeg je een pakje flower gel aan toe. Na 6-8 uur gestaan te hebben zal de  flower gel volledig gevuld zijn en heb je gelparels klaar voor gebruik. Voor een extra gezonde flower gel kun je ook plantenvoeding toevoegen aan het water voordat je de flower gel erin legt. Afhankelijk van de omgeving moet je flower gel elke 6 weken opnieuw water geven.

DIY Bloemstukje met flowergel hoe maak ik het?

DIY Bloemstukje met flowergel

Nu de flower gel klaar is voor gebruik stop je deze in het bakje/vaasje dat je wilt hebben. Je snijd alle bloemen die je hebt uitgekozen schuin af en schikt ze op een leuke manier in het bakje/vaasje. Je kunt ze als het er niet zoveel zijn met een stukje ijzerdraad (voor bloemen) aan elkaar binden zodat ze netjes blijven zitten. zo je DIY Bloemstukje met flowergel is klaar. Vervolgens geef je ze een leuke plek in je huis!

#Tip 1

Je kunt dit ook met grotere vazen doen! Smal en lang of juist heel breed en een klein bodempje flower gel erin doen. Het staat heel modern en geeft een super leuk effect!

#Tip 2

Doe een led lichtje tussen doorzichtige flower gel. Geeft een super mooi effect. Natuurlijk kan het ook met een kaars.

# Tip 3

Ook heb je glow in the dark flower gel . Je kunt het op verschillende manieren toepassen.

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

  1. april 26, 2018 / 11:46 am

    Hee, wat een handig product zeg flowergel! Ik had daar nog nooit van gehoord. Lang leve Blogland!

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: