Home » Lifestyle » DIY: Bloempotten met krijtverf voor de kruidenplanten

DIY: Bloempotten met krijtverf voor de kruidenplanten

Ja ik weet het! Deze DIY heeft iets langer op zich laten wachten dan ik gehoopt had! De kruidenplantjes gekte is toegeslagen in Nederland. De eerste weken van Maart was het super mooi weer in Nederland en iedereen kreeg gelijk het voorjaar in zijn bol, het was dan ook super druk bij de diverse tuincentra. Ik zag veel mensen lopen met kruidenplantjes…en ook de AH doet een super leuke actie waarbij je zelf plantjes kan sparen en zo een eigen moestuintje kunt kweken. Ik hou het gewoon bij mijn eigen plantjes gekweekt met zaden, maar vind het wel leuk om op elke pot een naam te zetten. Dit doe ik doormiddel van krijtverf.

Wat heb je nodig?

  • Krijtverf – Action
  • Teracotta bloempotten van de ikea of andere bloempotten
  • Schilderstape
  • Kwast
  • Geduld

Stap 1

Zorg dat de pot water en stofvrij is alvorens je begint. Bij sommige potten is het handig ze nog even op te schuren voordat je gaat schilderen.

krijt verf en tera cotta potten

Stap 2

Plak het figuur wat je wilt schilderen af met schilderstape. Ik wilde een rommelig vierkantje nu ziet hij er nog strak uit.

krijt verf en tera cotta potten

Stap 3

Roel de krijtverf door met een roerstaafje zodat de verf goed gemengd is. Vul door middle van 1 kant op te verfen het afgetapte vakje in met verf.

krijt verf en tera cotta potten

Stap 4

Nu is het afgeplakte stukje geverfd met krijtverf. Dit moet nu minimaal een dag drogen.

krijt verf en tera cotta potten

Stap 5

Als je meer potten hebt, herhaal dan voorgaande stappen.

krijt verf en tera cotta potten

Het resultaat

krijt verf en tera cotta pottenkrijt verf en tera cotta potten kruidenplantjes

Je kunt dit uiteraard ook met kruidenpotten doen of met een leuke schilderijlijst die je gebruikt als krijtbord.

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: