Home » Lifestyle » DeLonghi Magnifica S | Beste volautomatische koffiemachine van dit moment?

DeLonghi Magnifica S | Beste volautomatische koffiemachine van dit moment?

DeLonghi Magnifica S

Elke ochtend is het een vast ritueel verse koffie met de DeLonghi Magnifica S volautomatische koffiemachine!  Nog ietwat slaperig pakken we een mok, zetten deze onder het koffie apparaat en drukken op het espresso knopje voor heerlijke verse espresso koffie. Je hoort dat de bonen gemalen worden en binnen een halve minuut sijpelt er koffie in de mok naar beneden. Deze heerlijke koffiegeur, maakt ons spontaan wakker en vrolijk tegelijk.

Maar voorheen was het allemaal niet zo rooskleurig. We dronken koffie uit een senseo apparaat. Met tegenzin schrokte we een kop koffie achterover, zodat we enigszins wakker waren voor we de deur uit gingen. Nee, ik ben meer het type dat houdt van kwalitatieve koffie. Daardoor kochten we een tijd geleden een cafetière om met vers gebrande bonen een heerlijke espresso te zetten. We gebruikten de cafetière regelmatig, maar kwamen erachter dat een cafetière voor vier kopjes espresso niet zo’n uitkomst is als je veel visite hebt. Het duurt dan namelijk ontzettend lang om koffie te zetten!

Dat zette ons aan het denken… We moesten op zoek naar wat anders, dus deden we onderzoek en verschillende koffiemachine merken passeerde de revue. Het is geen makkelijke klus om uit al die koffieapparaten een koffiezetapparaat te kiezen. Wat voor ons belangrijk was is het kijken naar welke koffie je graag drinkt en op welke manier de koffie gezet dient te worden. Hierdoor vielen al een hoop koffiezetapparaten af. Zelf hadden wij meer behoefte aan een koffie espressomachine, omdat wij bijna altijd zwarte sterke koffie drinken.

DeLonghi volautomatische koffiemachine – Magnifica S

Wat ons hielp bij het uitzoeken van een koffiezetapparaat is het kijken naar welke koffieapparaten populair zijn. Dit deden wij ook en uiteindelijk zijn we gevallen voor het best getest koffiezetapparaat met bonen volgens de consumentenbond, namelijk de DeLonghi volautomatische koffiemachine – Magnifica S ECAM22.110.B.

DeLonghi Magnifica S

Maling en hoeveelheid

Wat ik super fijn vind aan de DeLonghi Magnifica S is dat je zelf de maling van de boon kunt bepalen. Deze kun je instellen met een draaiknop in het bonenreservoir bovenop. Ook kun je aangeven welke hoeveelheid koffie je wilt drinken. Geef je de voorkeur aan 1 (7 gram) of 2 kopjes (14 gram) espresso.

Temperatuur instellen

Daarnaast kun je nog kiezen uit drie temperatuurinstellingen. Het thermoblock zorgt voor een constante zettemperatuur van de koffie, waardoor bij elke kop koffie de aroma’s optimaal zijn en hierdoor dus de smaak.

DeLonghi Magnifica S

Snel cappucino

Nou denk je waarschijnlijk, maar je wilt toch niet elke dag zwarte koffie drinken? En je visite dan? Hoe doen jullie het als zij zin hebben in een cappuccino? Met deze DeLonghi cappuccino maken, dat gaat gemakkelijk met het stoompijpje. Hiermee kan je makkelijk melk opschuimen. Wil je geen opgeschuimde melk, maar alleen warme melk? Ook dit is mogelijk door het pijpje gewoon wat dieper in de melk te zetten. Ook handig als je bijvoorbeeld houdt van warme chocolademelk.

gemalen koffie én koffiebonen

Wat nog een fijne eigenschap is van deze DeLonghi is dat je zowel gemalen koffie als koffiebonen kunt gebruiken. Over het algemeen gebruiken wij verse koffiebonen, maar het komt wel eens voor dat we die vergeten te kopen. Geen nood! We gebruiken dan ons reserve zakje gemalen koffie.

Je kunt de maling van de koffiebonen zelf instellen. DeLonghi heeft 13 verschillende maal standen. Dus voor elke koffieboon kun je jouw favoriete maling variant instellen. En het afsluitbare bonenreservoir houdt je bonen lekker vers, waardoor de aroma’s in de koffiebonen perfect behouden blijven!

Extra opties

De DeLonghi Magnifica S volautomatische koffiemachine is dus handig in gebruik en je kunt er meerdere koffie varianten mee maken. Maar dat is nog niet alles! Als extra handige functie bevat de DeLonghieen warmhoudplaat bovenop het apparaat. Hiermee kun je je kopjes alvast voor verwarmen. Is dat handig of niet?

Verder is de koffie-uitloop in hoogte te verstellen, Handig als je een mini-ristretto wilt drinken, want dan spettert niet alle koffie in het rond. De koffie-uitloop kan versteld worden van 86 tot 142 mm. Dus ook als je een wat hogere mok dan het standaard formaat gebruikt erg handig.

DeLonghi Magnifica S

Ook heeft het apparaat een indicator die aangeeft of het koffiedikbakje vol is. De DeLonghi Magnifica S schoonmaken is gebeurd in een handomdraai. Het koffiedikbakje is net als de zetgroep en het waterreservoir uitneembaar zodat je deze gemakkelijk kunt reinigen.

DeLonghi Magnifica S

De ECAM bespaart energie door zichzelf uit te schakelen. Dit is goed voor de automaat maar ook energiezuinig. Reiniging gebeurt ook automatisch met het automatische antikalk- en reinigingsprogramma.

Pluspunten

+ energiezuinig
+ antikalk en reinigingsprogramma
+ koffie-uitloop kan versteld worden voor hoge en lage kopjes
+ zowel koffiebonen als gemalen koffie te gebruiken
+ koffiebonenreservoir
+ zelf de maling van de koffiebonen bepalen met maalstand
+ warmhoudplaat koffiekopjes
+ stoompijpje voor opschuimen van melk
+ stevige espresso
+ reinigen gaat gemakkelijk, alle onderdelen zijn uitneembaar
+ koffie met één druk op de knop
+ laag prijs segement qua volautomatische koffiemachines

Minpunten

— waterreservoir raakt door telkens spoelen snel leeg
— koffiedikbakje raakt ook snel vol
— gemalen koffie, is maar 1 kopje zetten per keer mogelijk
— stoompijpje moet zorgvuldig schoongemaakt worden
— niet mogelijk om een kan koffie te zetten
— hoge prijs voor mensen die niet dagelijks koffie drinken

DeLonghi Magnifica S

Wat ik er van vind?

Sinds wij de DeLonghi Magnifica S thuis hebben staan, wil ik echt geen andere koffie meer. Of ik nou zin heb in een koffie verkeerd, een cappucino, ristetto of een espresso. Het maakt echt niet uit, want alles smaakt goed uit de DeLonghi Magnifica S. Het fijnste vind ik koffie met één druk op de knop, zonder minuten te moeten wachten. Tijdens de bereiding stromen de aroma’s je neus tegemoet en daardoor krijg je nog meer zin in je vers gemaakte koffie. Of ik de DeLonghi Magnifica S de beste volautomatische koffiemachine is van dit moment? Daar kan ik echt volmondig ‘Ja’ op zeggen. We krijgen vaak complimenten van onze visite over de lekkere koffie. En zeg nou zelf als je visite graag bij jou op de koffie komt, omdat deze overheerlijk smaakt, dan doe je niet alleen jezelf een plezier door de DeLonghi te kopen, maar ook je visite.

Verkrijgbaarheid en Kosten

DeLonghi Magnifica S is verkrijgbaar bij meerdere winkelketens en kost € 279,- . Er valt veel te zeggen over de prijs. Ben jij geen verwend koffie drinker? Dan zou ik zeker geen Delonghi volautomaat kopen, maar drink je dagelijks meerdere koppen koffie? Dan is de prijs van dit apparaat zo gek nog niet.

Wel moet ik erbij zeggen dat het soort koffie bonen dat je in het koffieapparaat doet natuurlijk ook van belang is. Koop je een dure koffiemachine en doe je er de goedkoopste koffiebonen in, dan heb je uiteraard een slechter resultaat, dan wanneer je een wat kwalitatieve boon gebruikt. Het mooie is dit heb je allemaal zelf in de hand hebt! En wat mij betreft is het nu tijd voor een lekker bakkie koffie!

Wat voor koffiezetappraat heb jij?
Zou jij de DeLonghi Magnifica S willen uitproberen?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

21 Reacties

 1. februari 20, 2018 / 8:25 am

  Ik begin pas sinds kort koffie te waarderen, ik drink dan een warme Choco met shot espresso. Dit apparaat zoet er wel echt heeeeeel erg mooi uit

 2. februari 20, 2018 / 8:38 am

  Heerlijk koffie! Ik houd er echt van en dut apparaat lijkt me geweldig. We hebben nu een Senseo maar ben er eigenlijk niet echt tevreden over. Ze gaan maximaal maar 2 jaar mee en heb er dus al een aantal versleten. Ik houd van cappuccino dus misschien eens over een ander koffiezetapparaat na gaan denken. Hij ziet er ook heel mooi uit!

 3. februari 20, 2018 / 9:51 am

  Klinkt goed, ik ben echt een coffee lover! Op dit moment heb ik een apparaat van Nespresso incl. melkopschuimer en daar ben ik toch ook wel erg over te spreken 🙂

 4. februari 20, 2018 / 11:27 am

  Het apparaat ziet er in ieder geval prachtig uit. Ik ben meer van de cappuccino, latte, chai latte enz maar maakt mij niet zo uit welke koffie erin zit haha heb meestal tschibo koffie uit Duitsland

 5. Laila
  februari 20, 2018 / 12:00 pm

  Wij hebben thuis ook een volautomaat. Is echt de beste investering ooit! Je hebt ook meteen de lekkerste koffie als er uit bent welke bonen het lekkerst zijn. Van 1 keer per week koffie drinken thuis drinken we nu minimaal 2 kopjes per dag.

 6. februari 20, 2018 / 12:16 pm

  Wij hebben een nespresso machine – ik drink zelf geen koffie maar mijn man lust die wel heel graag 🙂

 7. februari 20, 2018 / 12:48 pm

  Ik drink zelf geen koffie, maar voor mijn partner lijkt me dit echt geweldig!

 8. februari 20, 2018 / 12:51 pm

  Helaas kan ik niet heel goed tegen koffie. Maar eerste wat bij ons in huis kwam toen we gingen samenwonen was een koffiezet apparaat op bonen. Met keuzes van cappucinno, sterke koffie en meer keuze want mijn vriend kan echt niet zonder.

  Jammer van die minpunten.

 9. februari 20, 2018 / 1:25 pm

  Wat een mooi apparaat! Ik lust zelf geen koffie, maar mijn man wel en stiekem vind ik de geur van net gezette koffie wel lekker. Met versgemalen bonen is dat natuurlijk helemaal heerlijk! Overigens vind ik het apparaat niet schrikbarend duur, als je er een beetje kwalitatief goede koffie voor hebt, mag dat best wat kosten.

 10. februari 20, 2018 / 7:11 pm

  Ik lust zelf geen koffie maar wij hebben wel een machine die ook nog bonen moet malen. Mijn vriend is koffieliefhebber

 11. februari 20, 2018 / 7:24 pm

  Wat ziet dit apparaat er luxe uit zeg. Ik ben geen grote koffie drinker, maar een latte machiatto gaat er wel in. Die maak ik overigens perfect met ons Nespresso apparaat.

 12. februari 20, 2018 / 7:40 pm

  Helaas, ik zweer bij Nespresso. Hier worden er door mij maximaal twee kopjes espresso of latte macchiato gedronken en door de cupjes heb ik echt iedere keer hele verse koffie. De man drinkt er in het weekend maar eentje per dag. Het loont bij ons de moeite. Want inderdaad, ook de cupjes (we gebruiken alleen de originele) zijn behoorlijk aan de prijs.
  Bij verjaardagen duurt het even wat langer, maar dat neem ik maar op de koop toe. Wel een heel mooi apparaat trouwens zeg!

  • Mariëlle
   Auteur
   februari 20, 2018 / 8:49 pm

   Hoezo helaas Rory. Super fijn dat jij je ideale koffiezetapparaat hebt gevonden. Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak 🙂

 13. februari 20, 2018 / 9:10 pm

  Ziet er goed uit! Ik Ik heb zelf onlangs een Nespresso apparaat gekocht en helemaal blij mee, heerlijke koffie

 14. februari 21, 2018 / 7:27 am

  Met een kleine been (lees: best wel gebroken nachten soms) mag ik ook wel aan de koffie. Probleem is echter dat ik het dus totaal niet lekker vind, alleen die van Starbucks of met overheersend veel likeur erdoor, haha! Wel een supermooi apparaat dit, mijn man wil er graag zo’n eentje!

 15. februari 21, 2018 / 10:55 am

  Ik drink niet koffie maar mijn man wel. Het zou dit apparaat voor mij zijn

 16. februari 22, 2018 / 5:09 pm

  Ben zelf geen koffiedrinker, maar vind de geur zo ontzettend lekker. En wat een mooi apparaat zeg! Kan me voorstellen dat alleen daar al door elk kopje nóg beter smaakt 🙂 Mijn vader zou hier in elk geval heel blij van worden.

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 3, 2018 / 11:23 pm

   Dan zou je hier eens langs de Douwe Egberts fabriek moeten rijden in de ochtend als je alleen van de geur houdt. Heerlijk wakker worden an ik je vertellen. Ik ben altij blij als het stoplicht langer op rood staat. Kan ik nog even genieten van die lekkere geur 😉

 17. februari 23, 2018 / 8:55 am

  Wat fijn dat dit koffiezetapparaat zo goed bevalt. Ik vind een goed koffiezetapparaat in huis ook heel belangrijk. Koffie is zo’n fijn moment van de dag.

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 3, 2018 / 11:21 pm

   Zeker weten Nicole even heerlijk opstarten of juist uitpuffen na een lange dag werken. Zonder goede koffie onmogelijk.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: