Home » Food » De lekkerste Pan Tosti

De lekkerste Pan Tosti

Pan tosti

Als tosti freak hou ik van afwisseling. Vaak gooi ik even twee boterhammen met wat kaas tussen het tosti apparaat, maar soms gaat dat een beetje vervelen. Gelukkig kun je dan overstappen op een andere tosti variant, namelijk de Pan tosti. Ze zijn nog lekkerder dan tosti’s uit het tosti apparaat en ook erg makkelijk te maken, al kost het iets meer werk.

De boterhammen kun je beleggen met ingrediënten die jij graag lust. Hierin zit geen verschil tussen de pan tosti & de tosti’s uit een tosti apparaat. Het verschil zit hem in de boter die je aan de buitenkanten van de boterham smeert.  Ze zijn inderdaad een stukje vetter dan de tosti’s uit een apparaat waarbij je geen boter nodig hebt, maar het komt de smaak absoluut ten goede.

Ook kun je in plaats van boter een mengsel van ei, melk en kaas maken en hier de buitenkanten van de tosti in dopen. Als je de tosti hierna in de koekenpan om en om bakt krijg je een heerlijke krokante buitenkant met een heerlijke kaas smaak.

Mocht je dus wat meer tijd hebben? Maak dan de tosti’s eens in de koekenpan.

Mijn Favoriete Pan tosti recept: Mozzarella tosti

  • 2 Volkoren boterhammen
  • Basilicum
  • Pesto
  • Buffel monzzarella
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • geraspte pecorrino kaas
  • Sla naar keuze
  • Cherry tomaatjes

Bereiding

Snijd de korsten van het brood af. Bestrijk twee sneetjes brood aan 1 kant dun met de pesto (eventueel zelf gemaakt). Snij de mozzarella in plakken. Snij ook de basilicum in niet al te fijne stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Beleg de helft van de sneetjes brood met basilicum, cherry tomaatjes, mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel zout en leg de andere helft van het sneetje brood met de pestokant naar onderen erop en druk stevig aan.

Meng het ei met wat melk en de geraspte pecorrino kaas in een diep bord. Dompel de tosti’s met beide kanten in het eimengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti’s op middelhoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Keer ze ondertussen regelmatig om, om zo aanbranden te voorkomen. De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten.

Halveer de tosti’s en serveer direct.

Eet smakelijk! Bon appétit & Afiyet Olsun!

Volg:

6 Reacties

  1. maart 30, 2016 / 7:27 pm

    Dat ziet er heerlijk uit! Lekker voor de lunch.

    • facebook-profile-picture
      Mariëlle
      Auteur
      maart 30, 2016 / 8:22 pm

      Het smaakt verrukkelijk! Je moet het zeker eens proberen!

  2. april 7, 2016 / 11:27 am

    Oh het water loopt me in de mond, klinkt heel goed!

  3. april 7, 2016 / 11:28 am

    Oh, het water loopt me in de mond, klinkt heel goed! Lekker 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: