Home » Lifestyle » Dag van de vrede-Vluchtelingencrisis uitgelegd in 6 minuten

Dag van de vrede-Vluchtelingencrisis uitgelegd in 6 minuten

Vandaag is het de internationale dag van de vrede of ook wel Wereld vrede dag genoemd. Het leek mij vandaag een mooi moment om eens stil te staan bij de vluchtelingencrisis. Waarom zijn er zoveel landen die weigeren om hulp en onderdak te bieden aan deze mensen? Zijn we dan zo verschillend? Doordat deze mensen net als wij een mobieltje bij zich dragen is de perceptie ontstaan dat ze geen hulp nodig hebben. Maar wat zou jij doen als je zou vluchten? Zou je je mobiel achterlaten?

Als je het mij vraagt zou iedere Nederlander open moeten staan om deze mensen te helpen. Wij hebben geluk dat we in Europa geboren zijn en dat ons land een welvarend land is, maar wat als dat nou niet zo zou zijn geweest? Verplaats je in een ander en begrijp dat elk mens op deze aardbodem gelijk is aan de ander. Niest meer, niets minder.

Daarom moeten wij als één Europa opstaan en deze mensen helpen. En nee, we vergeten de hongerige kindjes in Afrika niet. Ook deze krijgen hulp. Als wij deze vluchtelingen nu niet helpen door ze op te vangen zullen er nog meer doden vallen. Men dacht dat de stroom vluchtelingen zou afnemen als er een aantal vluchtelingen zouden sterven onderweg. Hoe kunnen we zo zwart-wit denken? Deze mensen vluchten omdat ze hulp nodig hebben!

Al met al zou het natuurlijk beter zijn als de VN, Amerika en natuurlijk de rest van de wereld zou opstaan en de oorlog daar in en rondom Syrië zou proberen op te lossen in plaats van deze mensen te laten vluchten en net te doen of het initiële probleem niet bestaat.

De vluchtelingencrisis in 6 minuten uitgelegd

Wil jij een verschil maken? Geef je dan nu op!

Hieronder kun je je inschrijven voor één van de vele initiatieven die in ons land worden gehouden op ikwilietsdoenvooreenvluchteling of doneer aan één van de vluchtelingen organisaties!

 

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: