Home » Food » Desserts » Cinnamon rolls recept

Cinnamon rolls recept

Mijn schoonmama maakt de aller lekkerste cinnamon rolls. Lekker sappig, smeuïg.. een beetje zacht. Yam! Ze zijn niet 1,2,3 gemaakt maar als je er eenmaal aan begint eet je straks je vingers erbij op! Denk dat jullie een hoop mensen gelukkig kunnen maken met dit lekkere recept, of natuurlijk een heerlijke cinnamon roll die je zelf hebt gebakken!

Hieronder het Cinnamon roll recept:

Benodigd voor het deeg:

  • 150 ml bruine basterd suiker (goed aandrukken met afmeten)
  • 175 ml melk
  • 50 ml gesmolten boter/margarine
  • 125 ml boter
  • 1tl kaneel
  • 500 ml bloem
  • 2 el suiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Benodigd voor de icing:

  • 125 ml poedersuiker
  • 1 el melk
  • 1/2 tl vanille extract.

Hulpmiddelen:

  • Oven voorverwarmd op 220 gr.
  • 1 grote beslagkom.
  • 1 kleine beslagkom.
  • deegroller
  • bakvorm bv. een vierkante.
  • taartrooster

Bereiding:

Het deeg

Men in een kleine kom de basterd suiker met kaneel en de (gesmolten) boter en zet op zij.

Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.

Men in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar. Verwarm de melk in een pan samen met de koude boter en laat rustig smelten, maar niet koken! Voeg de melk en boter in een keer toe aan de beslagkom en roer het met een vork tot het een zachte plakkerige massa.

Bestuif het aanrecht met bloem en kneed hier het deeg. Rol het daarna uit met een deegroller tot een vierkante lap van ongeveer 25 cm. Bestrijk nu de vulling (basterd suiker, kaneel & gesmolten boter) uit de kleine mengkom over het uitgerolde deeg. Leg de kom niet weg! Spoel hem af deze hebben we zo nog nodig voor de icing!

Rol de lap op en maak de randen dicht. Snij de rol in 10 gelijke plakken en leg deze in een bakblik. Bak de rollen tussen de 15 & 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Hou dit natuurlijk even in de gaten, want de ene oven is de anderen niet! Het zou zonde zijn als jouw zelf gemaakte cinnamon rolls aanbranden!

Laat ze vervolgens 3-5 minuten afkoelen op een taart rooster.

De Icing

De icing maak je door poedersuiker samen met het vanille extra in een kleine kom op te lossen met water tot een gladde massa.

Wil je een kunstige cinnamon roll laat dan met een lepe de “icing”op de cinnamon rolls vallen in de vorm van slierten. Hou je van lekker veel icing? Laat dan 1 tot 2 eetlepels over de cinnamon rolls heen lopen.

Serveertip

Zelf vind ik ze warm het lekkerst! Maar ook koud zijn ze heerlijk!

cinnamon rolls 2

Geniet van dit lekkere recept!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *