Home » Beauty » Haircare » Balayage yes or no?

Balayage yes or no?

Al jaren heb ik gewoon mijn eigen haarkleur, ik snapte niet waarom alle vrouwen hun haren verfde en vond het dan ook zonde van mijn mooie lokken. Afgelopen maand heb ik besloten dat het tijd is voor iets anders! Ik ben erg gecharmeerd van de mooie highlights die ik zo nu en dan zie langskomen. Je haar lijkt er gewoon voller en speelser door.

Afgelopen maand hakte ik de knoop door en ging ik naar debedrijfskapper.nl, waar ik onder handen werd genomen door Nathalie een droom kapster. Zij gaf me het advies om in plaats van highlights te nemen eens samen te bekijken of balalage iets voor mij kon zijn.

Wat is balalage precies?

Balayage is een Franse term voor ‘vegen’ .  Je kan het zien als dat de verf wordt geschilderd over het haar. Er is alleen een kwast en verf nodig om de sunkissed look te bereiken. Er worden willekeurige plukken haar gepakt en niet vanaf de wortel, maar halverwege vanaf de  bovenkant. Dit voorkomt een uitgroei en zorgt ervoor dat het makkelijk bij te houden is.

De balayage kleurtechniek is voor iedereen geschikt. Rood, bruin, blond kort of lang haar, het doet er niet toe. Deze techniek wordt vaak aangebracht met blonde highlights. Cool beige en babyblond zijn de grote favorieten.

Balayage Yes or No?

Na een goede uitleg en wat mooie voorbeeld plaatjes gezocht te hebben (zie hieronder) heb ik de knoop doorgehakt… Yes! We gaan het doen.

voorbeeld-balayage

Voor

Voordat we startte met de behandeling zag mijn haar er zo uit:

voor_balayage1

Tijdens

Bij balayage wordt er meestal geen gebruik gemaakt van folies of colorboard, maar enkel  blondeermiddel (of verf) en een kwast. Omdat ik dit een beetje eng vond heeft Nathalie voor mij een uitzondering gemaakt…

Balayage-toepassen

Balayage kun je laten toepassen in het hele haar om glinsteringen kleur of lichtheid toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om balayage toe te passen in alleen de bovenlagen van je haar, de methode van verven is hierbij hetzelfde. Ik heb gekozen om alleen de bovenste lagen te laten behandelen, vanaf halverwege mijn haar lengte.

Resultaat

Na 20 minuten zo gezeten te hebben, mijn haar gewassen te hebben en het geknipt te hebben begon te spanning dan toch wel te komen. Hoe zou het er nou uit zien en is het wel wat ik ervan had verwacht?

resultaat-balayage

voor en na balayage

Ik zou willen dat ik het veel eerder had gedaan. Wat ben ik blij met het resultaat en wat is de kleur mooi!

Voor en na balayage

De bedrijfskapper Nathalie heeft weer haar best gedaan. Mocht jij ook zo een behandeling willen? Kijk dan even of er een mogelijkheid is om je haren te laten verwennen via het bedrijf waar je werkt. Op www.debedrijfskapper.nl vind je hier meer informatie over. De tarieven zijn voordelig en ze komt gewoon bij je op het werk langs… Efficiënter tijd indelen kan bijna niet!

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

3 Reacties

  1. Alexa
    maart 31, 2017 / 4:11 pm

    Het staat je prachtig! Toch ben ik zelf altijd een beetje bang om mijn haren te verven… Het gaat er echt dood van. Je hoort tegenwoordig zoveel mensen met haaruitvalt etc. Hoop dat jij er geen last van hebt?

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: