Home » Lifestyle » Badkamer sfeer inspiratie & waarom wij niet kozen voor een bad

Badkamer sfeer inspiratie & waarom wij niet kozen voor een bad

De sleutel van ons huis hebben we nu al zo’n 2 maanden en inmiddels zijn we ook al verhuist. Er is nog niet heel veel op Me-licious verschenen hierover, omdat nog niet alles af is. Dit is ons eerste huis waarvoor wij de badkamer mochten uitkiezen. En dan slaat de keuze stress toe! Want wat kies je dan? En waarom juist wel of niet? Wat vind ik mooi? En hoe geef ik de badkamer dan een spa sfeer? Ik vertel jullie vandaag waarom wij niet kozen voor een bad en laat jullie Badkamer sfeer inspiratie van Homify zien die als basis heeft gediend voor onze badkamer…

1.Kaarsen creëren sfeer

Bron: Homify – sfeer in de badkamer met kaarsen

Door Kaarsen in je badkamer neer te zetten en deze aan te steken creëer je gelijk een serene en romantische sfeer. Nu kun je met een relax gevoel poedelen. Deze zullen bij ons in de badkamer zeker terug komen. Ik ben namelijk gek op kaarsen.

2. Decoreren met Planten

Bron: Homify-Decoreren met planten

Er zijn verschillende planten die goed gedijen in de badkamer. Vaak zijn dit planten die ook in het regenwoud voorkomen en wel houden van vocht en natte voeten. Door planten in de badkamer terug te laten komen creëer je een huiselijke sfeer en het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit!

3. Handdoeken oprollen oogt luxe

Bron: Homify – Handdoeken oprollen

Het oprollen van je handdoeken is niet alleen super handig, het staat ook nog eens heel erg chique. Neem een mooie mand of nis in de muur en verzamel hier je handdoeken. Het lijkt net of je mag douchen in een hotel!

4. Spullen groepen in mandjes creëert rust

Bron: Homify – Groepen in mandjes

Iedereen kent het wel al die losse prulletjes in de badkamer en te weinig ruimte. Als je deze overal los blijft neerzetten zorgt dit al snel voor een chaotische look. Door alle spullen bij elkaar in een mandje te groepen hou je het overzicht. Zo zijn je spullen netjes opgeborgen en het staat super!

5. Geurstokjes geven je een spa gevoel

Bron: Homify – Geurstokjes

Door geurstokjes in je badkamer te gebruiken ruikt je badkamer altijd heerlijk. Door een geur te kiezen die je helpt ontspannen krijg je een relax gevoel en kom je helemaal in de stemming.

Deze Badkamer sfeer inspiratie ideeën gevonden op Homify hebben wij doorgevoerd in onze badkamer om zo een relaxte en spa-achtige sfeer te creëren. Hieronder vertel ik je waarom wij niet hebben gekozen voor een bad.

Waarom wij niet kozen voor een bad:

 1. Ik hou niet van schoonmaken en een bad moet toch wel regelmatig goed gesopt worden.
 2. Voor een bad moet je voldoende tijd hebben, je kunt niet binnen 15 minuten klaar zijn met badderen. Heb je erg weinig tijd, dan is een bad geen wijze keus.
 3. Douchen in bad, voelt niet relax want je hebt een beperkte ruimte om in te douchen.
 4. Badkuipen zijn erg prijzig en bij lekkage lastig te repareren.
 5. Een bad verkleint je badkamer aanzienlijk.
 6. Een bad kan erg glad zijn en hierdoor gevaarlijk.

Waarschijnlijk zijn er veel mensen die juist wel kiezen voor een bad.

HOE CREËREN JULLIE SFEER IN DE BADKAMER?
HEBBEN JULLIE EEN BAD?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

8 Reacties

 1. juli 29, 2016 / 8:49 am

  Leuk artikel! Ik hou van geurstokjes, ga binnekort de geurstokjes van de Primark reviewen in mijn blog. En wij hebben wel een bad, maar willen hier van af! Ik douche ook liever 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 8:51 am

   Hihi Ja ik vind het heerlijk hoor een bad, maar dan wanneer ik een hotel verblijf ofso… Hoef ik hem lekker niet schoon te maken en kan ik er wel van genieten! Ben benieuwd naar de geurstokjes van de Primark. Wij kunnen hier en daar nog wel wat geurstokjes gebruiken…

 2. Henrieke
  juli 29, 2016 / 8:52 am

  Wij hebben geen bad omdat we een kleine badkamer hebben. Onze badkamer is in december helemaal verbouwd door mijn lief en deze week is het plafond eindelijk glad gestuct. Morgen willen we het plafond gaan schilderen en daarna kan ik me eindelijk meer gaan richten op een leukere lamp, een mandje voor shampootjes en mooie handdoekjes. :=)

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 8:54 am

   Oewh heerlijk klinkt dat! Best part is altijd het inrichten ervan… Lekker eigen maken en erna genieten maar!

 3. juli 29, 2016 / 8:58 am

  Wauw, dit is echt precies mijn smaak ook. Wij willen (ooit) de badkamer verbouwen, maar ik wil juist wel een bad. De douche en het bad zullen dan wel apart worden, douchen in bad is idd minder prettig.

 4. juli 29, 2016 / 11:30 am

  Leuk zo die inspiratie! Ik vind het zelf heerlijk om een bad te hebben!

 5. juli 30, 2016 / 9:03 am

  This was so inspirational!

  <3: Jasmin N
  littlethingswithjassy.blogspot.fi

 6. augustus 6, 2016 / 10:44 am

  Super leuke inspiratie! Wij hebben ook pas sinds 2 jaar een vernieuwde badkamer, super blij mee <3 Ons appartement staat te koop, dus kan niet wachten in een toekomstig huis een nieuwe badkamer in te richten!

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: