Home » Moederschap » Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

Ontzettend leuk zijn al die lieve en schattige babykleertjes. Vooral wanneer je ze net hebt gekregen! Maar wanneer je baby wat groter wordt en de kleertjes niet meer passen… Wat doe je er dan mee? Voor je het weet heb je stapels kleertjes die niet meer passen en binnen no-time een overvolle babykast. Als je de kleertjes wilt verkopen of weggeven, dan kun je dit makkelijk in etappes doen. Maar wil je de babykleertjes bewaren voor een volgend kindje? Dan geef ik je alvast wat goede tips!

kleren bewaren of weg doen?

Weet je zeker dat je maar één kindje wilt? Dan kun je de favoriete kledingstukken in een speciale herinneringendoos bewaren.

Ga je voor nog een kindje in de toekomst? Dan heb ik een aantal tips voor je en kun je het beste onderstaand stappenplan volgen:

1. Was alle babykleren

Was alle kleding voor je ze gaat bewaren. Behandel alle vlekken grondig, want doe je dit nu niet? Dan krijg je ze er nooit meer uit.

Zelf gebruik ik het wasmiddel van Neutral. Dit parfum vrije wasmiddel maakt de babykleding effectief schoon en is bovendien mild voor het huidje van de baby, maar ook voor de kleding. Het is pH neutraal en ook nog eens hypoallergeen.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de kleding goed droog is alvorens je het gaat bewaren.

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

2. Maak een selectie

Het liefst wil je als moeder alles houden. Maar sommige dingen heeft je baby nooit gedragen. Ze zijn misschien gewoon niet praktisch of je vond ze niet mooi. De kans dat je deze kleding dan volop gaat gebruiken bij een volgende baby is dan minimaal. Geef dit toe en durf dingen weg te geven of te verkopen. Zo doe je iets goeds voor een ander, maar je doet er ook uiteindelijk jezelf een groot plezier mee!

3. Sorteer de kleertjes op maat

Heb je een selectie gemaakt? Sorteer de babykleren dan op maat. Dit lijkt eenvoudig, maar helaas zijn niet alle maten dezelfde grootte. Bij het ene merk valt maat 58 heel klein, maar bij het andere merk valt het weer wat ruimer. Sorteer dus het liefst op grootte van het kledingstuk en ga niet blind op de maat af.

4. sorteer per soort

Het is natuurlijk net wat je zelf handig vind. Je kunt hier zo ver in gaan als je wilt. Sorteer op truien, t-shirts, broeken, rokjes, jurken, rompertjes, jassen enzovoorts.

Je kunt de kleding apart verpakken. Handig, als je bijvoorbeeld een zomerkindje hebt en alleen t-shirts met korte mouwen nodig hebt. Dan laat je de truien lekker ingepakt!

Of je kunt met een wat groter

5. Vacuum zak

Waar je de kleding ook wilt gaan bewaren. Als verwend opruimer kan ik je vertellen dat een vacuümzak altijd een goed idee is. Zo blijft de kleding stof en schimmel vrij. En kun je het gelijk gebruiken wanneer je het nodig hebt.

De zakken zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen. Zelf heb ik gewerkt met 2x small 2x medium en 2x large. Dus in totaal 6 zakken.

Je kunt in een vacuümzak ook een hoop meer kleding kwijt dan in een opbergdoos. Want als eenmaal de lucht eruit gezogen is, wordt het een klein compact pakketje.

6. Label de zak

Als je ervoor kiest om de kleding in meerdere vacuümzakken op te bergen is het handig om de zakken te

Heb jij de babykleertjes bewaard? En zo ja, heb je nog tips?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: