Home » Beauty » acrylnagels, hoe bevalt dit nou?

acrylnagels, hoe bevalt dit nou?

acrylnagels

Zo’n 2,5 maand geleden heb ik voor de tweede keer in mijn leven acrylnagels laten zetten. Mijn nagels zijn van nature best stevig, maar hadden veel verzorging nodig. Vaak kwam ik hier niet aan toe, waardoor mijn nagels er onverzorgd en lelijk uitzagen. Toch heb ik de sprong gewaagd, ik vertel je er meer over mijn acrylnagels.

acrylnagels

Een grote factor die mij tegen hield om aan acrylnagels te beginnen was het laten bijvullen. Ik had al niet eens tijd om mijn nagels te verzorgen laat staan ze bij te laten vullen? Mijn nagels groeien erg snel. Hierdoor zie je na een week of 3 de uitgroei en dat vind ik lelijk. Een ander veel gehoorde gedachte is: “Nadat je acrylnagels hebt laten zetten, worden je nagels nooit meer de oude! Je moet er dus mee doorgaan.”

Eerste keer Acrylnagels

Nou hier klopt dus helemaal niks van. Ik kwam via treatwell bij Anni Nails & Lashes terecht en vroeg Anni om advies. Ik wilde eigenlijk alleen acrynagels laten zetten voor de feestdagen en Anni verzekerde me dat mijn nagels er daarna nog prima uit zouden zien. Zo gezegd zo gedaan. De eerste keer dat ik acrylnagels liet zetten, zagen ze er zo uit.

acrylnagels

Wat was ik in mijn nopjes! Ik vond ze ontzettend mooi en kreeg er veel complimenten over. Nadat de nagels waren uitgegroeid liet ik ze verwijderen door Anni. Want, de nagels waren wel mooi lang, maar niet echt wat voor mij vond ik zelf! Ze liet mijn acrylnagels weken in pure aceton. Hierdoor smelt de acryl langzaam van je nagels af en kun je deze met een bokkenpootje eraf duwen. Daarna even een manicure nemen met een polijstblok, waardoor je de glans van je eigen nagels weer terug krijgt. Als je dit door een professionele nagelstyliste laat doen zijn je nagels binnen no-time weer als nieuw. Dat vond ik wel een fijne gedachte. Geen nagels die dus niet meer te redden zijn. Reden genoeg om het dan maar gewoon eens uit te proberen.

Tweede keer Acrylnagels

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn we dus zo’n 2,5 maand verder en hoe bevallen de acrylnagels mij? Laat ik allereerst beginnen met het feit dat ik er echt heel erg aan moest wennen. Van korte nagels naar nagels met een amandelvorm van 1,5 – 2 cm lang. In het begin voel je ze steeds zitten, maar na verloop van tijd voel je het niet meer, omdat je eraan gewend bent. Ik moet ook wel zeggen dat de vierkante vorm, niet echt mijn ding is. Met de amandelvorm shape kan ik lekker uit de voeten en alles doen wat ik met mijn ‘stompjes’  voorheen ook deed. Na een maand acrylangels was ik toch wel redelijk gewend. Maar die eerste paar weken vond ik het echt niet fijn! Je moet er dus even doorheen!

Acrylnagels

Vooral met tikken op de laptop werd ik helemaal gek. Je tikt normaal gesproken met je vingertoppen, dus je moet gaan aanvoelen hoe je dit met nagels moet gaan doen. OMG! Als IT’ er is dit echt een ramp. Veel mistikken in het begin, maar al doende ging het beter. Ik kwam erachter dat je je vingers wat platter moet houden, zo kan je de toetsen makkelijker aanslaan.

Nu voelen de acrylangels aan alsof ze altijd al bij mij hoorde. Alle andere zaken, zoals het openen van blikjes of het afvegen na een wc bezoek (ja weard, mensen vragen me dat wel eens) gaat ook prima. Het enige waar ik in het begin moeite mee had was het dicht doen van knopen. Ik heb dus de eerste paar weken maar even mijn bloesjes vermeden! Het open en dicht doen van sieraden sluitinkjes gaat niet altijd even goed. De ene keer wel en de andere keer niet, maar dit is ook een ontzettend priegel werk.

acrylnagels

Bij de eerste set ben ik 1 acrylnagel verloren. Jeetje, dit voelde gek. Gelukkig kon ik gelijk bij Anni terecht om mijn nagel weer te laten repareren ook. Ik had mazzel want ik hoefde er niks voor te betalen. Dat hoort bij de service zei ze.

Hieronder nog even de plus- en minpunten van acrylnagels op een rijtje;

Pluspunten;

+  Mijn nagels zien er nu altijd verzorgd uit. Geen gedoe meer met nagellak en elke maand kies ik weer een ander kleurtje of patroontje dat ik mooi vind.
+  Mijn nagels breken niet meer af en zijn erg stevig.
+  De langere amandelvormige nagels maken mijn handen elegant en fijn om naar te kijken.
+  Ik heb elke maand een uurtje om mezelf te laten verwennen en te relaxen. En Anni zit ook nog eens om de hoek!
+  Je kunt ze er ten alle tijden eraf laten halen door middel van weken in een erkend salon. Uiteraard is de bovenkant van je nagels eraf geslepen, maar met een goede verzorging zijn je nagels zo weer de oude.

Minpunten;

– Na 3-4 weken moet je je acrylnagels laten bijvullen
– Het kost dus elke maand geld. Bij Anni betaalde ik€29,- voor een nieuwe set & opvullen kostte €25,-
– Helaas is er al na 2 weken uitgroei zichtbaar. Niet zo mooi, dus dan zelf even bijvijlen;]
– Het is in het begin erg wennen. Hou je het minimaal een maand vol, dan komt het helemaal goed en voelen ze vanzelf als je eigen nagels.

Derde set acrylnagels

Ik denk dat het wel duidelijk is dat voor mij de pluspunten zwaarder wegen dan de minpunten. Omdat Anni lekker om de hoek zit (Kanaleneiland, Utrecht) kost het me niet veel tijd om erheen te gaan voor een afspraak. Daarnaast is ze erg kundig en heeft ze binnen het uur mijn nagels vaak al klaar. Bij andere salons liggen de prijzen voor het plaatsen van een nieuwe set en het opvullen een stuk hoger. Ik ben er maandelijks wel een bedrag aan kwijt, maar laat nu om de maand een nieuwe set zetten en tussendoor laat ik ze opvullen. Dat scheelt weer geld.

Hieronder zie je de 3de set acrylnagels die ik heb laten zetten. Ook wel ‘ Baby boom’ genoemd. Dit is de trend op dit moment onder de dames die acrylnagels zetten. Maar pas wel op! Niet elke salon kan deze nagels zo mooi zetten als ze beloven. Het is echt een speciale techniek die de nagelstylist moet beheersen.

acrylnagels

Conclusie

Na 2,5 maand kan ik alleen maar zeggen dat ik hartstikke blij ben met de keuze om voor acrylnagels te gaan. Met mijn natuurlijke nagels had ik namelijk nooit zulke sterke, lange en verzorgde nagels gehad. Als ik afspraken heb zowel zakelijk als priveé vind ik het belangrijk om verzorgde handen en nagels te hebben. Ook vind ik het handig met foto’s maken voor mijn blog. En op mijn werk als IT’er kijken mensen de hele dag naar je handen.

acrylnagels

Of ik acrylnagels mijn hele leven blijf zetten, dat weet ik nog niet. Maar voor nu vind ik het AWESOME! Mensen om me heen zeggen ook steeds jij en nepnagels? Om eerlijk te zijn had ik het zelf ook niet verwacht. Ik vond mezelf er helemaal geen type voor. Maar nu weet ik niet beter en wil ik ook niet meer zonder!

Heb jij wel eens acrylnagels of gelnagels gehad?
Zou het iets zijn voor jou of houd je het liever bij natuurlijke nagels?


 Op zoek naar meer blogs over nagels? Kijk dan eens hier.

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

20 Reacties

 1. maart 22, 2018 / 8:23 am

  Ik ben een nagelbijter dus acryl is perfect voor mij. Heb het nu even eraf omdat ik een anti nagelbijt middel aan het testen ben en ik daarmee hoop eigen nagels te kweken. Nadeel is dat ze wel heel dun zijn, dus ik zal dan ook over een week of 2 een laagje eroverheen laten zetten om ze te versterken

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 9:53 am

   Fijn Cassandra. Ik hoop dat het nagelbijt middel aanslaat. En zo niet, dan kan je altijd nog terugvallen op acrylnagels. Succes!

 2. maart 22, 2018 / 8:31 am

  Wat een mooie nagels! Ik heb zelf laatst een gelcursus gedaan en ondanks dat ik van mezelf lange en stevige nagels heb, heb ik twee weken geleden toch weer een nieuwe set gezet. die babyboom wil ik ooit ook nog wel leren zetten, zo tof!

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 9:52 am

   Ja, mooi hé ik vind het ook super! Is zo’n cursus moeilijk? Vraag me af of het wat voor mij zou zijn…

 3. maart 22, 2018 / 8:38 am

  Ik heb ook een tijdje acryl nagels gehad.

  Niet te lang, want daar kan ik dus niet tegen. Maar ook omdat ze niet zo lang waren, kon in de nagels zelf niet zo goed zuiver houden. Het acryl laagje zat namelijk iets dikker tussen de nagel en de vinger en dan kon ik er niet zo goed achterin. Ik schaamde me dood toen ze eraf gingen…

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 9:52 am

   aaah ik begrijp wat je bedoelt. Ik denk dat dit ligt aan de nagelstylist. Bij mij loopt het uiteinde van de acryl netjes vlak af zonder grote hap ofso… Hierdoor kunnen ze ook gewoon goed blijven zitten met uitgroei. En je kan ze makkelijk schoonhouden. Wat een ander tip is als je er zelf niet veel werkt aan wilt hebben een laagje blanke lak eroverheen.

 4. maart 22, 2018 / 8:43 am

  Ziet er erg verzorgd uit. Maar toch een beetje kunstmatig (want dat is het natuurlijk ook) omdat alle nagels precies hetzelfde zijn. Maar als je problemen hebt met je nagels dan zijn deze wel een uitkomst.

 5. maart 22, 2018 / 8:56 am

  Ik liet het vroeger altijd elke maand doen maar nu lak ik mijn nagels gewoon elke twee weken dat blijft ook heel mooi met de juiste nagellak

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 9:49 am

   Ben benieuwd welke nagellak gebruik jij dan Tamara? Gelnagellak toevallig?

 6. maart 22, 2018 / 9:33 am

  Ik wil op zich wel acryl- of gelnagels laten zetten, want mijn nagels zijn erg broos en splijten gemakkelijk. Aan de andere kant heb ik niet bijzonder veel zin om er steeds zo veel geld aan te spenderen. Moeilijk! 🙂

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 9:50 am

   Nah 30 euro in de maand val toch wel mee. Ten opzichte van wimpers is het een stuk goedkoper, maar goed het is geld dat je nergens anders aan kan uitgeven. Ik denk dat het ook niet echt veel goedkoper kan.

 7. Eva
  maart 22, 2018 / 4:23 pm

  Je nagels zien er inderdaad supermooi uit! Toch denk ik bij dit soort dingen al vaak aan het bedrag dat het per jaar zou kosten. Voor mezelf vind ik het dus wel te duur. Maar dat betekent niet dat ik het nooit zou proberen. Misschien later een keer, en dan eenmalig voor een speciale gelegenheid 😉

 8. maart 22, 2018 / 4:35 pm

  Ik heb ook acrylnagels gehad en dat wilde ik omdat ik niet van het bijten af kwam, heb nu een tijdje geen acrylnagels meer en mijn gewone nagels zijn gewoon erg goed

 9. maart 22, 2018 / 6:19 pm

  Ik houd het uiteraard bij mijn eigen nagels. Al zijn er echt genoeg mannen die hun nagels lakken, omdat dat goed is voor de stress. Vooral bij kinderen 😉

 10. maart 22, 2018 / 6:56 pm

  Ik heb heel slechte nagels (hetgeen heel gek is, want ik heb wel heel stevig en dik haar), ik voed ze met olie, want ik speel ook gitaar. Ze moeten dus kangs rechts lang zijn, langs links heel kort. Langs een kant dan lang, want ze breken altijd af? En langs de andere kant kort? Zo deed een vriendin het, kon ze toch gitara spelen met slechte nagels…

  Ik vrees er inderdaad alleen voor dat ze dan echt wel heel hard gaan afzien en ik vind het er meestal ook weinig naturel uitzien….

 11. maart 23, 2018 / 11:32 am

  ik vind het heel mooi en als ik het geld er voor had zou ik het zeker doen.. Ik heb het vroeger ooit gehad maar mijn nagels zijn daarna zo dun en niet meer sterk na acryl

 12. maart 25, 2018 / 9:56 am

  Ik vind je laatste set echt prachtig! Veel langer vind ik al snel wat ordinair ogen, maar die laatste zien er echt prachtig uit. Lijken me ook wat handzamer!

 13. Siske
  mei 25, 2018 / 12:15 am

  Ik heb 1 keer in mijn leven acrylnagels laten zetten. Ivm het huwelijk van mijn schoonbroertje. Ik kon niet afblijven van ze! Prachtig vond ik ze in combinatie met mijn gouden ringen, maar na een week of 2 was de pret ervan af.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: