Home » Lifestyle » Achter het scherm – hal opbergbank

Achter het scherm – hal opbergbank


Je hal of entree, is het visitekaartje van je huis. Maar vaak wordt deze ruimte pas als laatste ingericht en soms zelfs overgeslagen…  Ik kan je vertellen dat de hal bij ons ook een ondergeschoven kindje was. We wonen nu namelijk al een tijdje in ons nieuwe huis, maar wisten ons gewoon geen raad met het opbergen van onze schoenen. We wilden een schoenenmeubel of hal opbergbank die zowel functioneel is als een opbergsysteem voor schoenen. En een serene en strakke uitstraling zou geven aan onze hal.

Een kist maken om de schoenen op te bergen leek ons een super goed idee, maar door tijdgebrek kwam het hier gewoon niet van. Onze gang is niet heel erg groot en het plekje waar we de schoenen wilde opbergen al helemaal niet. We gingen dus op zoek naar een smal kastje voor in de gang. De ideale schoenenkast, die konden we niet vinden! Geen van de schoenenkast ideeen pastte, ze waren te hoog, te klein, te breed of te lomp. En wij? We hadden beide de hoop al opgegeven… 

Hierdoor oogde onze hele hal erg rommelig. Net naast de ingang stond de welbekende ikea schoenenopberger, als soort van “nood oplossing”. De noodoplossing bleef maar staan en staan… Wat je dan krijgt? Teveel schoenen op een te klein rek!

Hal opbergbank

Telkens pikten we wat schoenen uit de hoop en legde deze dan boven in onze kledingkast. Zo was het beneden in de hal, niet zo’n rommeltje en lagen er 2 paar schoenen per persoon. Dit hielde we enige tijd consequent vol. Maar je snapt, dat als je eens een dagje overslaat de ellende zich al snel opstapelt. Tot ik op de website van de lidl, een nieuw schoenenkast idee vond

Namelijk een hal opbergbank. Eigenlijk is dit een houten bankje of kist voor in de gang. En met een prijs van € 34,95 niet erg duur. De opbergkist heeft een deksel met scharnieren, die je uiteraard wel zelf moet monteren. Het leek mij een super idee om al onze schoenen in deze kist te stoppen en eens in de week te kijken of er schoenen naar boven konden in de kledingkast. Zo gezegd zo gedaan… Zoals je ziet is het handig schoenen opbergen op deze manier.

En zodra je deksel dicht doet, zie je bijna niks meer van de schoenen. Ook zorgt het gelijk voor een mooie eye-catcher in de gang en gestyled met wat trendy kussens nodigt deze hal opbergbank je best uit om te gaan zitten.

Ik weet waar ik voortaan mijn schoenen aantrek… en die schoenen ellende? Dat is eindelijk verleden tijd!

Hoe hou jij de schoenen verzameling
netjes in de hal?

Ben je opzoek naar meer interieur ideeën? Kijk dan eens hier.

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

16 Reacties

 1. januari 10, 2018 / 8:54 am

  Wij hebben een rieten mand staan waar de schoenen in gaan. Maar dat staat inderdaad wel wat rommeliger. Ik vind jouw oplossing heel goed!

 2. januari 10, 2018 / 9:05 am

  O wauw dit is makkelijk en staat hartstikke goed in de hal. Hier hadden we ook zo een rek, maar dat was een zootje, mijn man heeft toen een par planken aan elkaar gemaakt en precies passend in de hal stan nu de schoenen er op, voor mij met extra verhoging voor mijn laarzen, zodat die blijven staan. ideaal. Mijn zoon zit er ook altijd op om zijn schoenen aan te trekken.

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 10, 2018 / 10:13 am

   Oh wauw dat is ook een super goed idee Lodi. Ja helaas was er en geen plek want achter deze hal opbergbank zit de meterkast, dus de kast moest ook heen en weer kunnen…. Anders hadden we wie weet wel een vaste kast ervan gemaakt.

 3. januari 10, 2018 / 9:55 am

  JA zo hadden wij ooit het idee om de ingebouwde kast in de gang hiervoor te gebruiken. Alleen helaas, toen kwamen er kinderen, en is de kast vol met speelgoed en voorraad. Dus de schoenen staan weer los in de gang. Het bankje vind ik erg leuk, helaas past die niet achter mijn deur. Dus vanmiddag iedereen maar weer eens aanslingeren de schoenen op te ruimen…

 4. januari 10, 2018 / 10:05 am

  Wat handig zeg! Wij komen ook ALTIJD ruimte te kort in onze hal.

 5. januari 10, 2018 / 10:28 am

  Herkenbaar die hal van jou!! Wij hebben een ronde muur, heeeeeel (NOT) handig als je een kast ertegen wil zetten…

  X Lazy Bird

 6. januari 10, 2018 / 10:30 am

  Herkenbaar die hal van jou!! Wij hebben een ronde muur, heeeeeel (NOT) handig als je een kast ertegen wil zetten… Mooi opgelost daar!

  X Lazy Bird

 7. januari 10, 2018 / 10:34 am

  Handige oplossing! Niet handig als je de onderste moet hebben hahaha. Wij hebben ze in een la ook liggen, beetje vergelijkbaar, maar iets minder diep 🙂

 8. januari 10, 2018 / 10:38 am

  Heel erg mooi, het is functioneel en het staat ook nog eens heel erg leuk!

 9. januari 10, 2018 / 10:38 am

  Wat een handig idee, zo’n bankje! Ziet er ook meteen lekker netjes en opgeruimd uit.

 10. januari 10, 2018 / 11:31 am

  Wat een leuk idee, mooi gedaan. Jammere is dat ons halletje zo klein is dat zoiets altijd in de weg zou staan. Of hij staat voor de trap, of voor de woonkamerdeur, of voor de wcdeur. Allemaal niet handig :’)

 11. januari 10, 2018 / 11:43 am

  oh, super handig dit! Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een goede oplossing voor mijn rondslingerende schoenen, dus dit ga ik echt even meenemen in mijn zoektocht!

 12. januari 10, 2018 / 12:26 pm

  Oh dat is wel superhandig en zou ik ook kunnen gebruiken. Mijn schoenen staan aan mijn bed of in de kast, maar die van manlief slingeren overal in huis (frustrerend!).

 13. januari 10, 2018 / 5:54 pm

  Handig bedacht zo! En het ziet er vooral mooi en gezellig uit 😊👍

 14. januari 11, 2018 / 11:17 am

  Herkenbaar irritatie puntje in de gang! Goed oplossing en zeker handig dat je er ook bij kunt gaan zitten. Ik ga hem zeker onthouden

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: