Home » Beauty » Skincare » 10 voedsel tips voor een gezonde huid- Eet je mooi

10 voedsel tips voor een gezonde huid- Eet je mooi

Welke voeding draagt bij aan een zachte, soepele en gezonde huid? Het is belangrijk om je huid zowel van buiten als van binnen te voeden, want met alleen uitwendige verzorging ben je er niet! Om je huid in optimale staat te houden is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik geef je 10 voedsel tips voor een gezonde huid.

1. Groene thee
De meeste mensen weten wel dat groene thee rijk aan antioxidanten, maar wist je ook dat deze roodheid en acne voorkomen?

2. Pure chocolade
Eet chocolade met minstens 70% cacao, het liefst 80% of meer dit is nog beter! Cacao hydrateertje huid en houdt je huid stevig en soepel.

3. Granaatappels
Deze zitten vol met antioxidanten die de bloedsomloop van je huid stimuleren en daardoor zorgen voor een mooie glans. Wie had dat nou gedacht?

4. Walnoten
In walnoten zit veel omega-3, dit zijn gezonde vetten die de huid elastisch houden.

5. Zonnebloempitten
Zitten vol met vitamine E. Vitamine E staat er om bekend de huid soepel te houden en rimpels voorkomen. Deze vitamine zit ook in veel dagcrèmes maar dit is uitwendige verzorging.

6. Kidneybonen
Ik wist het helemaal niet maar kidneybonen zijn rijk aan zink. En zink helpt weer acne voorkomen. Dus als je veel last hebt van acne. Lekker veel kidneybonen eten!

7. Soja
In soja zitten proteïnen en mineralen die pigmentvlekken helpen te verminderen.

8. Gele en Oranje groenten
Het is belangrijk om veel gele en oranje groenten te eten. Deze bevatten antioxidanten. Hierdoor wordt de huid minder zongevoelig. Denk aan paprika’s, wortels etc.

9. Griekse yoghurt
Yoghurt bevat veel proteïne, en grieke yoghurt nog meer dan normale yoghurt. Proteïne houdt je huid stevig. Dus lekker veel eten.

10. Havermout
Havermout stabiliseert de bloedsuikerspiegel en voorkomt hoge pieken. Bij hoge pieken in je bloedsuikerspiegel komen er androgenen vrij, hormonen die rimpels veroorzaken. En die wil je nou juist niet!

Wist je dat: De term ‘schoonheidsslaapje’ niet zomaar is ontstaat. Voldoende slaap is belangrijk voor je lichaam, omdat deze tijdens het slapen bezig met het herstelproces. Tijdens dit herstelproces breekt je je lichaam afvalstoffen af en worden cellen vernieuwd, waaronder ook de huidcellen. Slapen is dus niet alleen nodig om energie bij te tanken, je wordt er ook nog echt mooier van!

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze 10 voedsel tips voor een gezonde huid. De meeste voeding nuttigen wij al dagelijks en is gemakkelijk te verkrijgen. Natuurlijk is dit niet al het food waar je huid mooier van wordt. De lijst is nog veel langer, maar meer tips in een ‘future blog’.

Eet jij al voeding uit de 10 voedsel tips voor een gezonde huid?
En zo ja, welke? Doe je dit bewust voor je huid?
Of om een andere reden?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

6 Reacties

 1. oktober 26, 2016 / 8:15 am

  Ik eet ze al, wel wissel ik ze af. Ik merk wel dat mijn huid er beter uitziet en ik heb meer energie. 🙂

 2. oktober 26, 2016 / 8:38 am

  Handige tips! Ik merk inderdaad zelf ook dat voeding veel invloed op mijn huid heeft. Vooral gezonde vetten als avocado doen het goed hier.

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 10:53 pm

   Ja we onderschatten vaak de invloed van voeding op onze huid. De één is er nou eenmaal gevoeliger voor dan de ander. Maar fijn dat het voor jou werkt in ieder geval!

 3. oktober 26, 2016 / 1:29 pm

  Gelukkig ben ik dol op groene thee en chocolade 😉 (Al eet ik wel liever melkchocolade…)

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 10:53 pm

   herkenbaar Astrid. Ik heb in het begin echt moeten wennen aan pure chocolade, maar nu eet ik eigenlijk niks anders meer. Sterker nog ik vind melkchocolade niet eens echt meer lekker…

 4. oktober 27, 2016 / 8:14 am

  Ik ben dol op de meeste van deze producten! Pure chocolade vind ik niet lekker (net als de andere Astrid houd ik meer van melkchocolade). De rest echter, mmm.

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: