Home » Beauty » 10 tips voor prachtige krullen

10 tips voor prachtige krullen

tips voor prachtige krullen

Krullen zijn romantisch, verfijnd en stijlvol maar hebben ook extra aandacht nodig als het gaat om verzorging en styling. Daarom deel ik vandaag met jullie 10 tips voor prachtige krullen. Lees je mee?

Tips voor prachtige krullen

Natuurlijk hebben we allemaal van nature graag prachtige krullen, maar helaas is niet iedereen hiermee gezegend. Door je haar op de juiste manier te behandelen, komen die prachtige krullen vaak snel weer terug. Hieronder geef ik je 10 tips voor prachtige krullen.

Tip 1: Droog je haar anders af

De meeste dames die ik ken pakken hun haar en leggen deze in de handdoek en beginnen als een gek te wrijven. Hier wordt het lekker snel droog van, maar dit is absoluut niet goed voor je haar! Knijp je haar droog met een handdoek in plaats van het ruw erin te wrijven. Zo krijgen je krullen (als je die van nature hebt) hun mooie vorm weer terug.

Of gebruik ene hairtowel en laat deze het vocht op nemen 😉

Tip 2: weg met die borstel of kam

Natuurlijk is het fijn om je haar zo nu en dan flink door te kammen. Zeker als je klitten hebt. Maar juist door een kam of borstel te gebruiken na het wassen, kam al die mooie vormgegeven krullen er weer uit. Super zonde! Door het kammen kan je namelijk ook last krijgen van pluizig haar! Het beste is om je haar met een grove kam of met je handen onder de douche te kammen. En hierna zoals in stap 1 beschreven de krullen weer erin te knijpen.

tips voor prachtige krullen - haar in laagjes knippen

Tip 3: Laat je haar in laagjes knippen

Heb jij prachtig haar, maar zakken de krullen eruit? Of mis je volume? Dan kun je je haar net zoals ik, het beste in laagjes laten knippen. Hierdoor wordt je haar op bepaalde plaatsen minder zwaar. En zo komen je natuurlijke krullen sneller weer terug.

Zelf heb ik erg dun haar, met slag. Laat ik geen laagjes knippen? Dan ben ik mijn krullen echt kwijt. Maar ook mis ik dan echt volume aan de bovenkant van mijn haar. Zeker wanneer ik het styl wil dragen. t

O'Right - Natuurlijke Haarverzorging Producten-1

Tip 4: Gebruik maken van olie en serum

Om te zorgen dat je haar niet gaat pluizen is het verstandig om wat olieof serum in de punten te gebruiken, door dit in je haar te knijpen. Ook je hoofdhuid niet vergeten! Zo worden je krullen mooier gevormd en heb je er ook langer plezier van!

Tip 5: Gebruik een goede haarmousse

Olie en serums werken perfect voor pluizig haar rondom de hoofdhuid, maar behandel je puntjes en de rest van je haar met een lichte mousse. Het liefst een mousse met een kneedbaar product dat je haar versterkt zonder dat je krullen hard worden. Dit gaat namelijk ten koste van de elasticiteit van de krul.

Tip 6: Gebruik een diffuser op je föhn

Gebruik bij het drogen van je haar een diffuser op je föhn. Deze geeft je krullen vorm en je haar meer volume. Het beste kun je de föhn op de laagste stand zetten en steeds de punten van je haar in de diffuser kap stoppen.

Tip 7: Vermijd anti-pluis producten

Shampoos, conditioners en serums die claimen anti-pluis te zijn verzwaren je krullen alleen maar, waardoor je krul vaak niet meer mooi in model zit. Let hier dus op bij het kopen van haarproducten!

Syos-Keratine-Style-Perfection-Hairspray6

Tip 8: Kies voor een lichte haarlak

Wil je toch je krullen fixeren? Kies dan voor lichtste variant haarlaken spuit deze vanaf een afstandje over je haar heen. Doe je het van te dichtbij? Dan krijg je vast geplakte krullen en daar wordt je niet blij van.

O' right Volumizing shampoo, conditioner en hair cream

Tip 9: Behandel je haar met conditioners en haarmaskers

Voed droge krullen met een hydraterend haarmasker of conditioner. Het beste is om minimaal eens in de twee weken een haarmasker te gebruiken. Maar eens in de week zou nog beter zijn. Lees hier welke haarmaskers je allemaal kunt gebruiken.

Een conditioner gebruik je het liefst na elke wasbeurt.

Etos Hair Oil, Hair Serum, Sea Saltspray & Gelspray

Tip 10: Gebruik eens een salt spray

Het beste is om je krullen niet elke dag te wassen. Want dit komt ten goede aan je krullen. Maar als je toch elke dag fris de deur uit wilt, dan is het gebruik van een salt spray een must.

Voor een tweede keer mousse gebruiken is echt een no-go. Dit maakt je krullen alleen maar hard.

Salt spray zorgt ervoor dat je prachtige krullen krijgt en daarmee je kapsel meer volume krijgt. Zelf gebruik ik de salt spray van de etos, maar je kunt natuurlijk ook andere merken uitproberen.

Met deze tips voor prachtige krullen, tover jij in een handomdraai je mooie lokken tevoorschijn!

Heb jij wat gehad aan deze 10 tips voor prachtige krullen?
En welke pas jij al toe?

Mariëlle
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 32 jaar jong en mama van Zayn. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

17 Reacties

 1. mei 7, 2019 / 9:34 am

  Fijne tips! Ik heb zelf geen krullen, maar een slag/golf. Doordat mijn haar mega droog is, is dat echt niet mooi. Hier gaat de stijltang erdoorheen, haha.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 7, 2019 / 3:43 pm

   ja of je zou eens moeten kijken naar voedende producten, waardoor je haar niet zo droog meer is… maar styl haar staat je prachtig priscilla

 2. mei 7, 2019 / 9:35 am

  wat een goede tips en een mooie bos krullen is toch ook prachtig. Ik heb wel slag van mezelf en ben het na jaren kort weer aan het laten groeien. Nu zit er even helemaal geen model in, ik wacht tot het weer iets langer is en laat er dan lagen in knippend an komen de krullen ook weer een beetje.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 7, 2019 / 3:44 pm

   Lekker hoor Lodi. Helaas herkenbaar dat als je het wat korter knipt en slag hebt de krullen ook verdwijnen… Maar voor je het weet heb je weer een mooie bos!

 3. mei 7, 2019 / 10:59 am

  Ik heb helaas vrij droog en pluizig haar, dat krullerig is. Die krullen vind ik leuk, maar omdat ze pluizig zijn heb ik mijn haar juist op 1 lengte. Dan zit de pluis tenminste alleen aan het uiteinde en niet over mijn hele hoofd.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 7, 2019 / 3:45 pm

   Wat gebruik je tegen het pluizen? Ik denk dat het echt een kwestie is van opzoek gaan naar de juiste producten om je haar mee te stylen en behandelen. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke shampoo. Ik heb bij vriendinnen zoveel verschil gezien in hun krul sinds ze hier op zijn gaan letten.

 4. mei 7, 2019 / 2:15 pm

  Als ik mijn haar ooit laat groeien, ben ik benieuwd of ik krullen krijg. Zelf denk ik van niet, want ik heb heel stug haar. Lijkt mij niet fijn als je van die bespoten krullen hebt, haha.

 5. mei 7, 2019 / 2:59 pm

  Ik heb van nature geen krullen, wel een slag in het haar. Met de krultang zijn ze er ook in no time weer uit, zonde..

 6. mei 7, 2019 / 6:57 pm

  Wat een leuke tips! Ik doe na het douchen meestal vlechtjes in en dan ga ik slapen en als ik wakker word haal ik de vlechtjes los en heb ik prachtige krullen haha

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 8, 2019 / 7:22 pm

   haha das een goeie tip, maar dan heb je denk ik geen krullen van jezelf. Bij mij maakt dit mijn krullen alleen maar lelijker helaas. Fijn dat dit voor jouw werkt! Geen gedoe met krul of stijltangen dan 😉 schoneslaapster.

 7. Lianne - geendierenindekeuken
  mei 7, 2019 / 7:22 pm

  Fijne tips! Ik heb van nature krullen, maar soms zit het echt voor geen meter. Ik droog mijn haar ook verkeerd.

 8. mei 8, 2019 / 8:08 pm

  Als je haarmaskers gebruikt, dan worden je haren zacht en dan blijft de krul toch niet goed zitten? Dat ervaar ik tenminste. Ik heb echt stijl haar van mijzelf en met krullen moet ik het wat stugger maken met volume shampoo of poeder

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 8, 2019 / 8:59 pm

   Een masker gebruik je meer voor de voeding en hoeft echt niet elke dag. Dus als je op de dagen dat je je haar stijl wilt dragen een masker gebruikt, zul je bij haar dat van nature geen krullen of slag heeft minder snel ervaren dat de krullen eruit zakken. Het toeperen en gebruik van haarspray zijn echt een must als je geen krullen van jezelf hebt. Uiteraard is dit een no-go voor dames met krullen van zichzelf, want die worden er alleen maar lelijk van!

 9. mei 24, 2019 / 11:29 am

  Ik smeer er nu meestal een heleboel arganolie in die ik bij de Tuinen koop. Dat helpt gelukkig al wel behoorlijk.

 10. november 12, 2019 / 5:12 pm

  Bedankt voor deze tips voor mijn krullen. Ik vind het nog steeds lastig om deze mooi in model te brengen. Wellicht moet ik mijn haar anders laten knippen. Ik ga het in ieder geval even bij mijn kapper aangeven.

  • Mariëlle
   Auteur
   november 12, 2019 / 10:33 pm

   Hey Marie! Wat leuk dat ik een naamgenoot tegen kom! Soms heeft het inderdaad ook te maken met hoe je haar geknipt is. Vooral je coupe is erg belangrijk bij krullen. Je haar is namelijk zwaarder, waardoor de krullen eruit kunnen zakken of het juist plat kan gaan zitten. Ik weet niet of je het wist? Maar je hebt ook speciale krullen kappers! Ik weet dat mijn vriendinnen die net tussen kroes en krul inzitten hier ook altijd heen gaan. Wellicht dat je daar iets aan hebt? Groetjes, Mariëlle

Geef een reactie

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: